„Ce ramane din valorile universale ale democratiei si drepturilor omului azi, cand doar o jumatate de lume le mai considera universale? Robert Kaplan a umblat vreme de decenii prin Orientul Mijlociu, iar cartea pe care a scris-o dupa atata amar de calatorii este unul dintre cele mai convingatoare raspunsuri la aceasta intrebare.
Kaplan este un autor atipic. si aceasta nu este singura paralela intre tara noastra si Orientul Mijlociu.“ — IULIAN COMANESCU.
In 1993, a publicat Balkan Ghosts (Fantomele Balcanilor) si a devenit brusc celebru dupa ce presedintele Clinton a fost surprins de un fotoreporter cu cartea in mana.
Noi, romanii, putem reflecta la analogia pe care o face autorul intre Palatul Parlamentului de la Bucuresti si Moscheea Camlıca a lui Erdogan.
In anii ’80, a lasat America pentru statutul de corespondent platit la bucata in Europa de Est si Orientul Mijlociu. „Ce ramane din valorile universale ale democratiei si drepturilor omului azi, cand doar o jumatate de lume le mai considera universale? Robert Kaplan a umblat vreme de decenii prin Orientul Mijlociu, iar cartea pe care a scris-o dupa atata amar de calatorii este unul dintre cele mai convingatoare raspunsuri la aceasta intrebare.
Kaplan este un autor atipic