Descriere YEO:
Viata de zi cu zi - Disponibil la grupdzc.ro
Pe YEO găsești Viata de zi cu zi de la Corint, în categoria Non-fiction.
Indiferent de nevoile tale, Viata de zi cu zi in documente vechi de familie - Catalin D. Constantin din categoria Non-fiction îți poate aduce un echilibru perfect între calitate și preț, cu avantaje practice și moderne.
Preț: 59.6 Lei
Caracteristicile produsului Viata de zi cu zi
- Brand: Corint
- Categoria: Non-fiction
- Magazin: grupdzc.ro
- Ultima actualizare: 23-02-2025 01:35:45
Comandă Viata de zi cu zi Online, Simplu și Rapid
Prin intermediul platformei YEO, poți comanda Viata de zi cu zi de la grupdzc.ro rapid și în siguranță. Bucură-te de o experiență de cumpărături online optimizată și descoperă cele mai bune oferte actualizate constant.
Descriere magazin:
Trei istorii de viata. Un colonel imblanzitor de cai o profesoara de stiinte naturale din Arad amandoi nascuti in Transilvania pe vremea Imperiului Austro-Ungar si o vaduva din Craiova notand zi de zi cheltuielile ei. Au in comun anii in care traiesc. Ritmurile lor de viata par la prima vedere diferite. Au totusi destule elemente comune. Traiau sub acelasi soare si erau contemporani dar nu doar atat. Cei trei faceau parte din aceeasi clasa sociala o burghezie educata ducand un stilul de viata orasenesc asemanator cu al Europei urbane de atunci pe care il deprinsesera parte acasa parte prin educatie si in cea mai insemnata masura de la mediul in care traiau. Rutina lor cotidiana avea reguli nescrise dar destul de precise. Ce povestesc colonelul Borda Hermina si Maria Vanghelie Istoria familiei lor viata prietenilor cumparaturile lor momentele fericite si cele nefericite bucuriile marunte pe alocuri intalnirea cu evenimentele mari ale istoriei. Secvente de banalitate recompun portretul unei lumi.
Catalin D.
Constantin Viata de zi cu zi in
documente vechi de
familie face o radiografie asupra faptului cotidian intr-un mod placut si inteligent imaginarul unor familii aflandu-se in relatie cu marea istorie iluzie intretinuta subtil de autor prin analize comentarii care devin treptat un fundal convingator al celor trei dosare de existenta. Profund si integrat admirabil comentariul auctorial mi se pare de evidenta subtilitate complet lipsit de suficienta sau de tonul doctoral al studiilor academice dar sustinut de o uriasa documentare de o cunoastere exacta a epocii si a problemelor ei diferentiate regional. Exista aproape un dialog al autorului cand cu personajul cand cu cititorul. Stilul usor eseistic naratia specifica antropologiei culturale si documentul recontextualizat fac din aceasta carte una dintre cele mai interesante povesti despre viata privata a societatii pe care comunismul a radiat-o. Oameni obisnuiti clasa de mijloc si o incredere in viata astazi pierduta te leaga definitiv de cele trei personaje care par sa fi scris special pentru
Catalin D.
Constantin. Doina Rusti
Catalin D.
Constantin ne vorbeste aici despre un posibil muzeu personal al fiecaruia de la pasajele de viata adunate la experientele profesionale si sociale traversate cu fiecare varsta. Povestea fiecaruia dintre noi dintr-un trecut apropiat sau o marturisire indepartata ii poate ajuta pe toti aceia care ne urmeaza sa isi dezvolte un muzeu personal care sa adune abilitati de adaptare apoi un panel de sentimente si afecte pozitive antidoturi pentru momente de neliniste si desigur memoria fiecarui pas facut inainte. Adrian Majuru