Cartea lui Henry David Thoreau, Walden sau viata in padure (Walden) relateaza o experienta reala: doi ani petrecuti in padure, intr-o casuta de busteni, pe malul lacului Walden.
Fiecare dimineata acolo era o invitatie binevoitoare pentru a-si face viata de o simplitate egala cu a Naturii insesi..
Despre lacul Walden, Thoreau spune ca era de nepretuit ca vecin, mai ales in intervalele unei ploi linistite de august.
Locatia se afla cam la doi kilometri si jumatate la sud de Concord.
Era o cabana aerisita si netencuita.
Stilul de viata simplu, autonomia personala si independenta economica au fost marile scopuri ale proiectului sau.
La inceput, cabana nu era pregatita pentru iarna, ci era practic numai un adapost pentru ploaie, fara tencuiala si fara camin, cu peretii din scanduri necioplite, innegrite de vreme, care se imbinau prost si lasau frigul sa intre noaptea.
Celebra lucrare a lui Henry David Thoreau este deopotriva o declaratie de independenta personala, un experiment social, o calatorie de descoperire spirituala, o satira si un manual al increderii in propriile puteri.
Thoreau ne descrie experientele sale timp de doi ani, doua luni si doua zile in cabana pe care si-a construit-o langa lacul Walden (Massachusetts), in padurile detinute de prietenul si mentorul sau, Ralph Waldo Emerson.
Cufundandu-se in natura,Thoreau a dezvoltat o intelegere mai obiectiva a societatii si a lumii, printr-o introspectie adanca.
Thoreau descrie experienta ca un exercitiu de a se elibera de modul de gandire, de prejudecatile si conventionalismul dobandite prin educatie si prin traiul in societate.
Walden sau viata in padure este o reflectie asupra unui trai simplu in mijlocul naturii.
Este o emotionanta declaratie personala de independenta, o calatorie spirituala, un jurnal al regasirii de sine, o satira si un experiment social.
Cartea lui Henry David Thoreau, Walden sau viata in padure (Walden) relateaza o experienta reala: doi ani petrecuti in padure, intr-o casuta de busteni, pe malul lacului Walden