Descriere YEO:
ZAHAR BRUT (TRESTIE) 1KG - Disponibil la putereaplantelor.ro
Pe YEO găsești ZAHAR BRUT (TRESTIE) 1KG de la Sano Vita, în categoria Zahar, indulcitori.
Indiferent de nevoile tale, ZAHAR BRUT (TRESTIE) 1KG din categoria Zahar, indulcitori îți poate aduce un echilibru perfect între calitate și preț, cu avantaje practice și moderne.
Preț: 16.24 Lei
Caracteristicile produsului ZAHAR BRUT (TRESTIE) 1KG
- Brand: Sano Vita
- Categoria: Zahar, indulcitori
- Magazin: putereaplantelor.ro
- Ultima actualizare: 29-11-2024 01:35:30
Comandă ZAHAR BRUT (TRESTIE) 1KG Online, Simplu și Rapid
Prin intermediul platformei YEO, poți comanda ZAHAR BRUT (TRESTIE) 1KG de la putereaplantelor.ro rapid și în siguranță. Bucură-te de o experiență de cumpărături online optimizată și descoperă cele mai bune oferte actualizate constant.
Descriere magazin:
Zaharul brut nu contine coloranţi sau aditivi alimentari. Este obtinut prin procedee simple bazate pe principiul pastrarii melasei naturale a trestiei de zahar si nu pe rafinarea ei. Melasa este un produs bogat in vitamine şi minerale: calciu fier potasiu şi magneziu. Nu contine coloranti sau aditivi alimentari. 258 Despre zahar Zaharul reprezinta unul dintre produsele cel mai raspandite in gospodariile de pretutindeni si este unul din ingredientele care nu lipsesc din deserturi intr-o forma sau alta. Din productia mondiala de zahar si indulcitori naturali: circa 55% provine din trestie de zahar aproximativ 30% din sfecla restul de 15% din alte surse: fructe artar agave. Consumul de zahar a crescut considerabil in special in ultimele decenii odata cu valul de alimente superprocesate care au intrat in magazine astfel ca in momentul de fata gasim zahar in majoritatea produselor de pe piata nu doar la dulciuri: el exista in sucuri in mezeluri sosuri si chiar paine. Pentru mentinerea unei stari cat mai bune sa sanatate insa specialistii in nutritie recomanda reducerea consumului de zahar procesat si inlocuirea lui cu diferite alte variante de indulcire. Insasi cunoscuta OMS (Organizatia Mondiala a Sanatatii) insista pentru limitarea consumului de zahar pana la o valoare de 6 lingurite pe zi cantitate care include si zaharul continut de alimentele consumate. Tipuri de zahar Cele mai importante tipuri de zahar existente pe piata sunt: zaharul alb rafinat (din trestie sau sfecla) zaharul brut din trestie turbinado/muscavado/demerara nAsa cum probabil ai auzit deja cel mai sanatos dintre toate este indiscutabil zaharul brut din trestie de aceea recomandam folosirea preponderata a acestuia in defavoarea zaharului alb in retetele pe care le pregatesti sau in ceaiul de dimineata. Vom vedea imediat si care sunt argumentele care pledeaza pentru varianta bruta. In timp ce zaharul extras din sfecla este alb zaharul de trestie neprocesat are o culoare mai inchisa care bate catre brun in mod natural datorita pigmentilor plantei. Prin procesare si indepartarea melasei acesta devine ulterior alb. Cum se produce zaharul din trestie? Pentru a intelege diferentele intre tipurile de zahar existente si de ce intre toate zaharul brut este cel mai sanatos sortiment trebuie sa vedem care este drumul pe care acest produs il parcurge de la planta de trestie si pana la rafturile magazinelor de unde il cumperi. Dupa culegere trestia de zahar se curata de frunze si se taie in bucati in centre speciale de procesare. Bucatile se strivesc si se combina cu apa calda pana cand rezulta un suc dulce care urmeaza sa fie curatat de impuritati si filtrat apoi fiert pana la evaporarea apei si cristalizarea zaharului brut. In functie de cantitatea de melasa continuta zaharul brut se va numi turbino (culoare brun inchis si cantitate mare de melasa) muscavado (culoare brun si cantitate mare-mediu de melasa) sau demerara (culoare brun-aramie cantitate medie de melasa). Cristalul de zahar in sine este alb-bej in interior si imbracat in melasa la exterior. Pentru a indeparta melasa nu este suficienta doar o baie de apa pentru ca se va dizolva si cristalul din nou (obtinanadu-se iar sirop) si practic va trebui repetat procesul de la inceput. De aceea din acest punct zaharul trebuie albit "pe uscat". Ulterior produsul rezultat trece printr-o serie de tratamente chimice cu ajutorul unor substante si pudre de inalbire care au ca scop eliminarea tutoror urmelor de melasa. Zaharul brun existent pe piata este de cele mai multe ori un tip de zahar rafinat (din trestie sau din sfecla de zahar) dar colorat si aromatizat cu ajutorul siropului de caramel sau melasei adaugate dupa procesarea completa in timp ce zaharul brut (de tip demerara) este zaharul din trestie nerafinat care pastreaza o parte importanta din continutul natural de melasa. Cate calorii are zaharul? Zaharul este un aliment puternic caloric: 100g de zahar alb contin 390 de calorii in timp ce aceeasi cantitate de zahar brut nerafinat aduce organismului tau 370 de calorii. Beneficiile zaharului b