De sarbatori cand familia se reuneste, romanul pune pe masa bucate traditionale.
Intr-un cuvant, sa ne bucuram de viata!.
Sa gatim romaneste.
Sa reinvatam colindele.
Dar e si mai trist.
Sa reinviem, asadar traditiile.
E mai simplu asa.
Iar bradul il putem lua gata impodobit; miroase a plastic si incape pe-o masuta.
Deja ne-am pierdut colindatorii, ii mai vedem doar la televizor si prin satele razlete.
Se pierd obiceiurile, ne pierdem radacinile.
Gastronomia unui popor face parte din cultura lui nationala.
Peste ani, asezati la casa lor, isi vor aminti cum era acasa .
Dar cand mama gateste in bucatarie, copiii (mici sau mari) se invart prin preajma, atrasi de mirosurile imbietoare.
Farmecul nostalgic al retetelor de altadata se mai regaseste astazi doar pe etichetele ce infatiseaza personaje purtand frumosul nostru port popular.
Doar ca, an de an, gatim tot mai putin ca pe vremuri si mancam tot mai mult preparate de-a gata, procesate intr-o fabrica si cumparate dintr-un magazin.
De sarbatori cand familia se reuneste, romanul pune pe masa bucate traditionale