Cumpara de la librariasophia.ro

Sfântul Atanasie cel Mare, Arhiepiscop de Alexandria văzut de istoricii bisericeşti - Galaxia Gutenberg


Sfântul Atanasie cel Mare, Arhiepiscop de Alexandria văzut de istoricii bisericeşti
45 Lei

Disponibil

(01-06-2024)
Cumpara de la librariasophia.ro

Produs vandut de librariasophia.ro

(0)

Review(s)

Verifica toate preturile pentru acest produs : click aici


Distribuie pe :


Descriere :

Cumpara sfântul atanasie cel galaxia gutenberg de calitate.
Pe yeo poti sa gasesti cel mai bun pret pentru sfântul atanasie cel galaxia gutenberg

Sfântul Atanasie cel Mare, Arhiepiscop de Alexandria, văzut de istoricii bisericești: Socrate din Constantinopol, Sozomen Scolasticul, Teodoret de Cyr, Filostorgiu și Louis‑Sebastien Le Nain de Tillemont Viața sfântului Atanasie cel Mare nu a fost scrisă încă. În prezent este directorul bibliotecii bizantine a „Centrului Sfinții Petru și Andrei” și profesor la Facultatea de Teologie romano-catolică și la Facultatea de Litere și Literaturi străine în cadrul Universității din București..
Dîncă a publicat trei volume pe teme patristice la editura Sapientia, Iași și diferite articole științifice în țară și străinătate.
De asemenea, Pr.
Monografii.
Monografii și Conciliile ecumenice: Efes și Calcedon.
La aceeași editură, autorul acestei lucrări a mai publicat încă două volume: Conciliile ecumenice: Niceea și Constantinopol.
Editura Galaxia-Gutenberg a publicat, în 2015, traducerea acestei lucrări cu titlul: Cristos și misterul Sfintei Treimi în scrierile sfântului episcop Atanasie de Alexandria.
Lucrarea de doctorat a fost publicată, în 2012, la prestigioasa editură franceză Cerf, Paris, sub titlul: Le Christ et la Trinité chez Athanase d’Alexandrie.
Lucian Dîncă, ieromonah romano-catolic augustinian asumpționist, a urmat cursurile Școlii doctorale la Universitatea Laval – Quebec, din Canada, obținând diploma Philosophiae Doctor [PhD] în Teologie patristică după ce a susținut teza de doctorat cu tema: Christocentrisme trinitaire dans la pensée d’Athanase d’Alexandrie.
Voi face recurs în principal la propriile lui lucrări, la autorii din vechime și la istoricii bisericești care sunt mai de încredere.” [Le Nain] Aceasta este modesta intenție a cărții pe care cititorul o savurează.
De aceea nici nu intenționez să pretind la o asemenea lucrare: nu pretind altceva decât să adun, cu toată simplicitatea și exactitatea posibilă, șirul faptelor acestui sfânt.
Acest lucru era demn de un atât de Mare om ca sfântul Grigorie, fiindcă doar sfinții merită să facă elogiul sfinților. „Ar fi fost preferabil ca sfântul Grigorie de Nazianz să fi făcut, nu doar un panegiric, dar și istoria adevărată a tuturor faptelor sfântului Atanasie, după cum el însuși mărturisește că avea intenția; el spune că sfântul Atanasie, descriind viața sfântului Anton cel Mare, a compus astfel și regulile vieții monahale; trasând în acest fel modelul perfect al tuturor virtuților, descriind în culori atât de vii, prin elocvența sa, faptele unui sfânt pe care nu am fi în stare să-l lăudăm, după cum spune sfântul Grigorie, fără a lăuda virtutea însăși, fiindcă toate virtuțile se întrunesc în sufletul lui și s-au arătat cu strălucire în faptele lui.
Nici intenția acestei lucrări nu pretinde la așa ceva.
Sfântul Atanasie cel Mare, Arhiepiscop de Alexandria, văzut de istoricii bisericești: Socrate din Constantinopol, Sozomen Scolasticul, Teodoret de Cyr, Filostorgiu și Louis‑Sebastien Le Nain de Tillemont Viața sfântului Atanasie cel Mare nu a fost scrisă încă


Uneori, aceste descrieri pot contine inadvertente. De asemenea, imaginea este informativa si poate contine accesorii neincluse in pachetele standard.

Recomandate

logo

  • Produsele tale vor fi disponibile pentru toti clientii nostri, in fiecare zi, pe yeo.ro
  • Vor fi promovate pe retele de socializare si bloguri
  • De asemenea, vom crea continut video pentru 20 de produse