Volumul 1001 de zile sau Noua Seherezada grupeaza povestiri, scenarii, vodeviluri si foiletoane, in care Ilf si Petrov parodiaza situatii si teme recurente in societatea rusa a anilor ’20-’30, dar si sabloane verbale, lozinci si reclame ale timpului. .
Tematica industriala si competitia acerba pentru construirea socialismului sunt surprinse in ipostaza lor de izvor nesecat de inspiratie pentru scriitori, scenaristi si fotografi deopotriva, tocmai din buluceala acestora nascandu-se umorul.
In Rusia anilor ’20-’30, teama de epurare conduce o serie de personaje la simularea nebuniei; in haosul reformei, o Noua Seherezada se arata gata sa fascineze comisia de epurare prin povesti inspirate din teribila realitate a momentului, amanand astfel pronuntarea sentintei.
Volumul 1001 de zile sau Noua Seherezada grupeaza povestiri, scenarii, vodeviluri si foiletoane, in care Ilf si Petrov parodiaza situatii si teme recurente in societatea rusa a anilor ’20-’30, dar si sabloane verbale, lozinci si reclame ale timpului