Prezenta culegere, ce este oferita Exclusiv celor ce apreciaza savoarea unei bauturi si nu "consumatorilor", recunoscuti de altfel ca deloc amatori de fineturi, a avut initial la baza mai multe retete puse la dispozitie de corpul ambasadelor acreditate la Bucuresti, pe care au fost "grefate" ulteriori mai multe retete de casa, majoritar dintre cele nealcoolice, precum si multe dintre ofertele unor localuri din Capitala, puse la dispozitie de mai multi amici barmani si un var, proprietar de bar.
Dintre multele variante ale istoriei, referitoare la aparitia cocteilurilor (adica a bauturilor amestecate, in fapt) cea mai credibila este cea care il atesta pe celebrul medic al antichitatii, Hipocrate din Cos, ca fiind primul ce ar fi obtinut-o, fiind vorba de un tonic medicamentos, un amestec de vin, rasina si migdale amare.
Desi sunt si cateva capitole "scurte", doua chiar extrem de scurte, am preferat aceasta forma de prezentare, pentru ca mi s-a parut incorect a trece intr-un acelasi capitol retetele pe baza de vin si sampanie, asocierea fiind fortata, de "veri primari" in cea mai optimista dintre acceptii..
Prezenta culegere, ce este oferita Exclusiv celor ce apreciaza savoarea unei bauturi si nu "consumatorilor", recunoscuti de altfel ca deloc amatori de fineturi, a avut initial la baza mai multe retete puse la dispozitie de corpul ambasadelor acreditate la Bucuresti, pe care au fost "grefate" ulteriori mai multe retete de casa, majoritar dintre cele nealcoolice, precum si multe dintre ofertele unor localuri din Capitala, puse la dispozitie de mai multi amici barmani si un var, proprietar de bar.
Dintre multele variante ale istoriei, referitoare la aparitia cocteilurilor (adica a bauturilor amestecate, in fapt) cea mai credibila este cea care il atesta pe celebrul medic al antichitatii, Hipocrate din Cos, ca fiind primul ce ar fi obtinut-o, fiind vorba de un tonic medicamentos, un amestec de vin, rasina si migdale amare.
Desi sunt si cateva capitole "scurte", doua chiar extrem de scurte, am preferat aceasta forma de prezentare, pentru ca mi s-a parut incorect a trece intr-un acelasi capitol retetele pe baza de vin si sampanie, asocierea fiind fortata, de "veri primari" in cea mai optimista dintre acceptii.