A fost ca-n filme. - Cosmin Popa , istoric.
Cele doua dimensiuni au coexistat perfect in tot ceea ce a intreprins aceasta, de la infiintare si dincolo de existenta sa oficiala.
Securitatea a fost un combinat al represiunii, dar si al coruptiei.
Zamfir este tipicul self-made man al comunismului romanesc, in care s-a putut dezvolta impetuos si nestingherit. - Corneliu Porumboiu, regizor A fost ca-n filme este povestea unei „afaceri” care a adus impreuna nevoia de escapism a unei societati amortite si dorinta Securitatii de a profita direct de pe urma interdictiilor impuse romanilor. - Aurora Liiceanu , psiholog Acum, dupa ce am citit A fost ca-n filme , am inteles ce masinarie tainica se construise in spatele acestui fenomen.
Este o poveste adevarata despre bani, despre imbogatirea incredibila a unui om prin satisfacerea nevoii de divertisment a unui popor frustrat.
A fost ca-n filme putea prea bine sa aiba titlul Mai ceva ca-n filme , pentru ca il face pe cititor sa urmareasca cu sufletul la gura cum uneori realitatea bate fictiunea.
In realitate, a fost gestionata controlata total si exclusiv de Securitate.
La prima vedere, a apartinut unui cetatean oarecare, un "particular".
Cu amintiri impartasite de Irina-Margareta Nistor si Dorin Tudoran Aceasta carte dezvaluie dimensiunile unei afaceri clandestine derulata pe teritoriul Romaniei in timpul regimului comunist - copierea ilegala de filme pe casete video -, afacere din care au rezultat zeci de milioane de dolari.
Cea mai mare afacere a Securitatii.
A fost ca-n filme