Descriere YEO:
A urca la stele. Noi - Disponibil la libris.ro
Pe YEO găsești A urca la stele. Noi de la Laszlo Alexandru, în categoria Stiinte Umaniste.
Indiferent de nevoile tale, A urca la stele. Noi contributii la studiul lui Dante - Laszlo Alexandru din categoria Stiinte Umaniste îți poate aduce un echilibru perfect între calitate și preț, cu avantaje practice și moderne.
Preț: 50 Lei
Caracteristicile produsului A urca la stele. Noi
- Brand: Laszlo Alexandru
- Categoria: Stiinte Umaniste
- Magazin: libris.ro
- Ultima actualizare: 21-12-2024 01:38:29
Comandă A urca la stele. Noi Online, Simplu și Rapid
Prin intermediul platformei YEO, poți comanda A urca la stele. Noi de la libris.ro rapid și în siguranță. Bucură-te de o experiență de cumpărături online optimizată și descoperă cele mai bune oferte actualizate constant.
Descriere magazin:
Interesul si pasiunea pentru
Dante Alighieri m-au indemnat sa studiez cu insistenta gindirea si operele sale, in ultimele decenii. Totodata am inceput sa le spun si altora ce am gasit acolo, in mai multe interventii din presa de profil, pe blogurile mele, pe site-urile mele, in revista mea de pe internet, in citeva carti. Desi recurgeau la strategii eteroclite de expresie - eseuri, analize punctuale, recenzii critice, dialoguri in interviu, conferinte publice -, toate gindurile mele mergeau in aceeasi directie. Si toate afirmau, cu argumente, acelasi lucru:
Dante este un scriitor extraordinar. Cartea de acum, A
urca la
stele. Noi
contributii la
studiul lui
Dante , vine ca o continuare fireasca si o completare a preocuparilor mele perseverente, hranite din curiozitatea culturala si adeziunea intelectuala la gindurile si trairile expuse, in vesminte poetice, de artistul medieval. Aceeasi caracteristica eterogena o defineste. Veti gasi pagini de analiza minutioasa, despre posteritatea comentariilor publice ale Comediei, sau altele dedicate speculatiilor matematico-astronomice pe care le-a stirnit, sau cele concentrate pe virtutile sale stilistice (hipotipoza cu hendiade) si concertul de sentimente pe care le cuprind; transcrieri ale unor interventii publice (conferinte pe care le-am sustinut la Universitatea de Arte din Tirgu Mures, la Biblioteca Judeteana din Baia Mare, la Academia Romana din Bucuresti, la Universitatea Libera din Bruxelles etc.); dialoguri nonsalante, dar totusi profund ancorate in seriozitatea subiectului tratat, incluse in presa culturala tiparita sau on-line (cu Emilian Galaicu-Paun, Amalia Lumei, Ovidiu Pecican). Pe toate potecile curiozitatii mele intelectuale, am tinut in fata ochilor smerenia din Purgatoriu a omului curios, care stie, pina la urma, ca bucuria de-a cunoaste si a intelege este cea care conteaza, fiindca "nu-i faima omeneasca alta decit o adiere de vint, care odata bate incoace, odata bate incolo si-si schimba numele cind isi schimba locul".