Acidul folic, din gama vitaminelor B, intervine in functiile sistemului nervos, cat si cele ale sistemului hematopoietic.
Continut: 250 capsule ● 134,25 g e. tara de origine: SUA.
A nu se lasa la indemana si la vederea copiilor mici! A se pastra la temperatura camerei, ferit de caldura umiditate si lumina excesiva.
Produsul este un supliment alimentar si nu trebuie sa inlocuiasca o dieta variata si echilibrata si un stil de viata sanatos.
A nu se depasi doza recomandata pentru consumul zilnic.
Doza zilnica recomandata: 1 capsula.
Acid folic Supliment alimentar Notificare:MSP :2261/2013 INGREDIENT ACTIV CANTITATE %VNR Acid folic 800mcg 400 Alte ingrediente: faina de orez, gelatina.
Substantele care influenteaza negativ prezenta acestei vitamine in tesuturi, sunt: apa, lumina soarelui, estrogenii, tehnicile de prelucrare alimentara (in special fierberea), caldura excesiva.
Nu se cunosc efecte toxice ale acidului folic.
Carenta acestei vitamine poate provoca anemia nutritionala macrocitica.
Beneficii aduse de prezenta acidului folic in organism: ofera protectie impotriva parazitilor intestinali, confera pielii un aspect sanatos, mareste lactatia, are efect analgezic, preintampina deficientele de nastere, actioneaza preventiv impotriva anemiei.
Doza zilnica necesara pentru adulti este de 180-200 mcg, dublu pentru femeile gravide, iar pentru mamele care alapteaza - 280 mcg in primele sase luni si 260 mcg in urmatoarele sase.
Concentratia cea mai mare de Acid folic din sange este in hematii.
Absorbtia acidului folic se realizeaza la nivelul intestinului subtire.
Printre procesele in care vitamina B4 are o importanta majora se numara: formarea globulelor rosii, metabolizarea proteinelor, absorbtia fierului, are un rol important in producerea acizilor nucleici (ADN si ARN), diviziunea celulara, utilizarea zaharurilor si aminoacizilor.
Cea mai importanta sursa de Acid folic este drojdia de bere.
Lipsa de Acid folic in perioada de inceput a sarcinii poate duce la anomalii fetale.
Carenta acidului folic poate provoca anemia nutritionala macrocitica si este un factor de risc pentru unele malformatii congenitale (spina bifida - coloana vertebrala deschisa la exterior).
Prezenta acidului folic in organism ofera protectie impotriva parazitilor intestinali, confera pielii un aspect sanatos, mareste lactatia, are efect analgezic, preintampina deficientele de nastere si actioneaza preventiv impotriva anemiei.
Acidul folic, din gama vitaminelor B, intervine in functiile sistemului nervos, cat si cele ale sistemului hematopoietic