frica este supremul punct de contractie al fiintei mele. - Radu Paraschivescu.
Cartea lui ne aminteste ca, diafani sau pufosi, plumburii sau latareti, suntem cu totii nori pe un cer care ne adaposteste vremelnic.
Dan-Liviu Boeriu scrie cuceritor si grav, apasat si tandru, profund si sincer pana la denudarea de pe urma, marturisindu-si fara ocolisuri dorinta de-a prelua cateva persoane dragi in destinul lui si de-a le purta prin viata cat timp va fi cu putinta.
Aici locuieste frica este o rapsodie a fragilitatii, o ciacona a pustiirii, un vals al luciditatii impinse pana in buza durerii.
Oho, nici nu se pune problema spatiului excedentar, cata vreme aici, in sptiul asta - restrans si, paradoxal, fara limite - traiesc impletiti atatia locatari: vulnerabilitatea, cearcanele ingrijorarii, constiinta sfarsitului, pierderea, ruptura, spasmul mizantrop, succesul de o zi, singuratatea si chiotul euforic al micilor sau marilor bucurii. - Gabriel Liiceanu Nu doar frica locuieste in inima si in cartea lui Dan-Liviu Boeriu.
Liber cu adevarat, despovarat pana si de frica de moarte.
De-acum, eu voi fi cel-liber-de-frica.
Si numai pentru ca ea este si ma structureaza din adanc, libertatea mea se va construi in lupta cu frica si va deveni curaj ca frica invinsa.
Aici locuieste frica : aici, in eul meu, pe care-l descopar odata ce frica ma aduna in mine.
Despre acest fel de a fi si de a porni la drum in viata - prin frica - este cartea lui Dan-Liviu Boeriu.
Si ea este prima halta a sufletului nostru in lume.
frica este supremul punct de contractie al fiintei mele