Descriere YEO:
Pe YEO găsești Alfabetul bucatelor - Vlad Macri de la Vlad Macri, în categoria Gastronomie.
Indiferent de nevoile tale, Alfabetul bucatelor - Vlad Macri din categoria Gastronomie îți poate aduce un echilibru perfect între calitate și preț, cu avantaje practice și moderne.
Preț: 31.45 Lei
Caracteristicile produsului Alfabetul bucatelor - Vlad Macri
- Brand: Vlad Macri
- Categoria: Gastronomie
- Magazin: libris.ro
- Ultima actualizare: 15-12-2024 01:42:32
Comandă Alfabetul bucatelor - Vlad Macri Online, Simplu și Rapid
Prin intermediul platformei YEO, poți comanda Alfabetul bucatelor - Vlad Macri de la libris.ro rapid și în siguranță. Bucură-te de o experiență de cumpărături online optimizată și descoperă cele mai bune oferte actualizate constant.
Descriere magazin:
Alfabetul bucatelor.Povestiri cu miez gustos cuprinzand retete romanesti reinventate sau de la straini imprumutate Imbinand gastronomia cu memorialistica, intr-un stil spumos si ludic, condimentat cu erudite excursuri etimologice, culturale si istorice,
Vlad Macri ne dezvaluie culisele artei culinare, pe care o cerceteaza si o practica cu pasiune de-o viata intreaga. Literele alfabetului organizeaza o suita de istorii gastronomice savuroase, din perioada comunista sau din zilele noastre, si fiecare istorie se leaga de una sau mai multe retete din bucataria romaneasca si internationala, optimizate intr-un fel surprinzator. Suntem programati cultural sa consideram bune doar asocierile stramosesti, dar orice combinatie este de incercat si mai toate sunt delicioase. Sa ne amintim de Rimbaud cu a sa idee de dereglare sistematica a simturilor. Haideti sa ne dereglam sistematic gusturile deprinse! De ce sa nu facem un bors de pasare cu marar si tarhon in locul leusteanului, pe care il putem toca si pisa impreuna cu niste usturoi, pentru a-l adauga peste o ceafa de porc la gratar? Sau de ce sa nu luam o legatura de hasmatuchi si, dupa ce il tocam, sa-l amestecam cu niste miere? Il lasam acolo, in miere, cam o luna, pana aroma ierbii patrunde dulceata albinelor. Apoi, la o salata de cartofi, luam o lingura din aceasta miere parfumata si o dizolvam in cinci linguri de otet incalzit. Cu un strop de ulei, este un sos extraordinar (la cartofii fierti, mai adaugati si un pic de mustar). -
Vlad Macri