Fara a avea pretentia de a fi atotcuprinzatoare, aceasta editie noua a lucrarii Alimentatia bolnavilor de diabet are in vedere dezbaterea pe intelesul tuturor a celor mai importante aspecte ce trebuie precizate in cazul alimentatiei bolnavilor de diabet, punand la dispozitia cititorilor o prezentare generala a tuturor produselor alimentare care influenteaza in mod pozitiv sau negativ boala diabetica, precum si retete si meniuri zilnice, ceaiuri si suplimente nutritive dispuse la intervale orare clar precizate si obtinute prin tehnologii de preparare analizate si argumentate detaliat.
Tocmai aceasta carenta este corectata prin lucrarea Alimentatia bolnavilor de diabet, o sinteza a celor mai bune metode de stopare a intoxicarii organismului cu substante chimice, un indreptar exceptional pentru dieta, menit sa echilibreze organismul si chiar sa stopeze boala..
Practic, nu exista o lucrare care sa stabileasca transant modul de alimentatie al oamenilor care sufera de acest tip de afectiune.
Pe de alta parte, sunt explicate principiile care au stat la baza intocmirii meniurilor propuse bolnavilor de diabet, astfel incat acestea sa aiba un rol pozitiv in ameliorarea starii de sanatate.
Daca oamenii de stiinta au pareri convergente in legatura cu tratamentul diabetului, este de spus ca in privinta alimentatiei corecte opiniile sunt diverse si, uneori, chiar contradictorii.
Fara a avea pretentia de a fi atotcuprinzatoare, aceasta editie noua a lucrarii Alimentatia bolnavilor de diabet are in vedere dezbaterea pe intelesul tuturor a celor mai importante aspecte ce trebuie precizate in cazul alimentatiei bolnavilor de diabet, punand la dispozitia cititorilor o prezentare generala a tuturor produselor alimentare care influenteaza in mod pozitiv sau negativ boala diabetica, precum si retete si meniuri zilnice, ceaiuri si suplimente nutritive dispuse la intervale orare clar precizate si obtinute prin tehnologii de preparare analizate si argumentate detaliat