Amidon din porumb alimentar gr SOLARIS Plant belsug din natura Amidonul se prezinta sub forma de pulbere fina alba Amidonul prezinta o importanta deosebita pentru alimentatia omului el fiind componentul principal al fainurilor al painii al pastelor fainoase si al altor preparatelor alimentare Amidonul constituie una dintre cele mai importante resurse energetice ale corpului uman Reprezinta de fapt un carbohidrat compus format din doua polizaharide amiloza si amilopectina si il gasim in diferite parti ale plantelor de la seminte si pana la fructe sau tuberculi In organism amidonul se transforma in glucoza crescand rapid nivelul de zahar din sange si constituind una dintre sursele principale de carbohidrati Amidonul din porumb se obtine printrun proces complex In urma acestuia boabele sunt sfaramate si procesate cu ajutorul unor cantitati mari de apa in asa fel incat elementele constituente sa fie separate Acesta este cel mai intalnit Amidon alimentar de pe piata iar in gastronomie actioneaza ca agent de ingrosare pentru sosuri sau creme pentru prajituri are putere de ingrosare dubla fata de faina de porumb.
Amidon din porumb alimentar gr SOLARIS Plant belsug din natura Amidonul se prezinta sub forma de pulbere fina alba Amidonul prezinta o importanta deosebita pentru alimentatia omului el fiind componentul principal al fainurilor al painii al pastelor fainoase si al altor preparatelor alimentare Amidonul constituie una dintre cele mai importante resurse energetice ale corpului uman Reprezinta de fapt un carbohidrat compus format din doua polizaharide amiloza si amilopectina si il gasim in diferite parti ale plantelor de la seminte si pana la fructe sau tuberculi In organism amidonul se transforma in glucoza crescand rapid nivelul de zahar din sange si constituind una dintre sursele principale de carbohidrati Amidonul din porumb se obtine printrun proces complex In urma acestuia boabele sunt sfaramate si procesate cu ajutorul unor cantitati mari de apa in asa fel incat elementele constituente sa fie separate Acesta este cel mai intalnit Amidon alimentar de pe piata iar in gastronomie actioneaza ca agent de ingrosare pentru sosuri sau creme pentru prajituri are putere de ingrosare dubla fata de faina de porumb