Ce găsiţi în acest prospect:1.
Ce este Ampicilină Atb şi pentru ce se utilizează2.
Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi Ampicilină Atb3.
Cum să luaţi Ampicilină Atb4.
Reacţii adverse posibile5.
Cum se păstrează Ampicilină Atb6.
Cum să utilizaţi Ampicilină AtbUtilizaţi întotdeauna acest medica.
Aceşti excipienţi pot provoca reacţii alergice. 
Ampicilină Atb conţine p-hidroxibenzoat de metil (E 218) şi p-hidroxibenzoat de propil (E 216).
Aceşti excipienţi pot provoca reacţii alergice (chiar întârziate).3.
AMPICILINA se excretă în laptele matern, de aceea este posibil ca medicul să vă recomande să întrerupeţi fie alăptarea, fie administrarea antibioticului. 
Conducerea vehiculelor şi folosirea utilajelorAmpicilină Atb nu are nici o influenţă sau are influenţă neglijabilă asupra capacităţii de a conduce vehicule sau de a folosi utilaje. 
Ampicilină Atb conţine galben amurg (E 110), carmoizină (E 122).
De aceea, se recomandă administrarea medicamentului cu o jumătate de oră înainte sau la 2 ore după masă. 
Sarcina, fertilitatea şi alăptareaDacă sunteţi gravidă sau alăptaţi, credeţi că aţi putea fi gravidă sau intenţionaţi să rămâneţi gravidă, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului pentru recomandări înainte de a lua acest medicament. În timpul sarcinii, AMPICILINA poate fi recomandată de către medic dacă este absolut necesar, dacă beneficiile posibile pentru mamă depăşesc orice risc potenţial pentru făt.
Adresaţi-vă medicului în condiţiile în care, în timpul tratamentului cu Ampicilină Atb mai luaţi: alte antibiotice, alopurinol, contraceptive orale, probenecid. 
Ampicilină Atb împreună cu alimente şi băuturiAlimentele scad absorbţia ampicilinei.
Metodele enzimatice de dozare a glucozei nu sunt influenţate. 
Ampicilină Atb împreună cu alte medicamenteSpuneţi medicului dumneavoastră sau farmacistului dacă utilizaţi, aţi utilizat recent sau s-ar putea să utilizaţi orice alte medicamente. 
Dacă utilizaţi acest medicament concomitent cu alte medicamente, se poate modifica modul lor de acţiune.
Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi Ampicilină AtbNu luaţi Ampicilină Atb-dacă sunteţi alergic la ampicilină sau la oricare dintre celelalte componente ale acestui medicament (enumerate la punctul 6); -dacă sunteţi alergic la orice antibiotic beta-lactamic, cum ar fi penicilina, cefalosporine;-dacă aveţi mononucleoză infecţioasă;-la copii cu vârsta sub 6 ani, din cauza formei farmaceutice neadecvate.
Atenţionări şi precauţii Înainte să utilizaţi Ampicilină Atb, adresaţi-vă medicului dumneavoastră sau farmacistului.
Aveţi grijă deosebită când utilizaţi Ampicilină Atb dacă:-Suferiţi de reacţii alergice la orice medicament.-Suferiţi de afecţiuni renale sau diaree.În timpul tratamentului îndelungat există riscul suprainfecţiilor bacteriene sau fungice.Înainte de a utiliza acest medicament, anunţaţi medicul dacă aţi fost diagnosticat cu mononucleoză infecţioasă, deoarece s-a constatat apariţia mai frecventă a erupţiei cutanate tranzitorii la pacienţii cu această afecţiune care au primit tratament cu ampicilină. 
Apariţia acestei erupţii trebuie atent evaluată de către medic, pentru a o diferenţia pe cea prin mecanism non-alergic, de o reacţie de hipersensibilizare. 
La doze mari, AMPICILINA poate modifica rezultatele dozării glucozei în plasmă şi urină precum şi a proteinelor serice totale, în cazul utilizării metodelor colorimetrice.
Este indicată şi în meningită bacteriană, endocardită bacteriană şi în listerioză cu germeni sensibili. 2.
Ampicilină Atb este indicată în infecţii cauzate de bacterii sensibile, localizate la nivel respirator, ORL, urogenital şi digestiv.
Ce este Ampicilină Atb şi pentru ce se utilizeazăAmpicilină Atb face parte din grupul de medicamente cunoscut sub denumirea de peniciline cu spectru larg.
Conţinutul ambalajului şi alte informaţii1.
Ce găsiţi în acest prospect:1.
Ce este Ampicilină Atb şi pentru ce se utilizează2.
Ce trebuie să ştiţi înainte să utilizaţi Ampicilină Atb3.
Cum să luaţi Ampicilină Atb4.
Reacţii adverse posibile5.
Cum se păstrează Ampicilină Atb6