Descriere YEO:
Pe YEO găsești Anarhetipuri. Reevaluarea unor forme si de la Tracus Arte, în categoria Carte.
Indiferent de nevoile tale, Anarhetipuri. Reevaluarea unor forme si genuri literare marginale | Corin Braga din categoria Carte îți poate aduce un echilibru perfect între calitate și preț, cu avantaje practice și moderne.
Caracteristici și Avantaje ale produsului Anarhetipuri. Reevaluarea unor forme si
- Departament: gaming-carti-birotica
- Ideal pentru pasionații de jocuri, birotică și distracție online.
Preț: 58 Lei
Caracteristicile produsului Anarhetipuri. Reevaluarea unor forme si
- Brand: Tracus Arte
- Categoria: Carte
- Magazin: carturesti.ro
- Ultima actualizare: 10-04-2025 01:47:11
Comandă Anarhetipuri. Reevaluarea unor forme si Online, Simplu și Rapid
Prin intermediul platformei YEO, poți comanda Anarhetipuri. Reevaluarea unor forme si de la carturesti.ro rapid și în siguranță. Bucură-te de o experiență de cumpărături online optimizată și descoperă cele mai bune oferte actualizate constant.
Descriere magazin:
Volumul de fata pleaca de la constatarea ca in epoca actuala conceptul de arhetip si de centru structural au fost denuntate drept constructe intelectuale fara o baza metafizica sau psihologica reala. Totusi, in baza autoritatii si prestigiului lor, ele au fundamentat cele mai importante estetici din cultura europeana, fiind folosite drept criteriu de judecata valorica si canonica si condamnand la marginalitate operele si genurile
literare care nu respecta ideea aristotelica de compozitie organica. Pentru a reevalua si a recupera asemenea
forme si
genuri literare „anarhice”, acest volum reia si dezvolta conceptul de anarhetip creat de
Corin Braga. In opozitie cu operele arhetipale, care au o structura interna, o intriga, o semnificatie globala, operele anarhetipice sunt compozitii polifonice, ale caror componente sunt legate imprevizibil, evitand in mod deliberat imitarea modelelor si integrarea intr-un sens unic si coerent. Cei opt autori prezenti in volum, membri ai Centrului de cercetare a imaginarului Phantasma din Cluj-Napoca (Maria Barbu, Carmen Borbely,
Corin Braga, Marius Conkan, Laura T. Ilea, Calina Parau, Radu Toderici si Alex Vasies), analizeaza mai multe astfel de corpusuri de texte atipice: romane antice, calatorii extraordinare si utopice, „romance” si romane de aventuri, literatura fantasy, romane maximaliste moderne si postmoderne.