Una dintre enigmele pe care caută să le dezlege această carte este nu doar existența poveștii – ciudată destul și ea –, ci caracterul ei absolut esențial.
Vă invităm ca, împreună, să descoperim cât de sus ne poate duce.
Versant înseamnă nonfiction revelator și incitant.
Pentru Versant am ales cu pasiune, responsabilitate și discernământ acele cărți care ne inspiră și ne dezvăluie universuri nebănuite.
Misiunea VERSANT Noi credem că, dacă urci pe raftul cărților citite, ai o perspectivă din ce în ce mai largă asupra lumii în care trăim.
Articolele sale au fost publicate în New York Times Magazine, Nature sau Scientific American.
Cristian Lupșa, Editor DoR Despre autor Jonathan Gottschall predă limba engleză la Washington and Jefferson College și este autorul sau editorul a șase carți.
Această carte minunată o să-ți explice de ce.
Pe cât o folosim, pe atât ne adâncim dependența.
Povestea nu e nici unealtă nouă, nici condiment minune, ci esența experienței umane: cum învățăm, cum ne înțelegem, cum ne raportăm la lume. Și așa e, doar că înțelegerea noastră e superficială.
Ajunge să piperăm niște story în tot ce facem.
Wilson Vorbim în ultima vreme despre spusul de povești ca despre unealta miracol, recent descoperită, care ar putea salva nu doar scriitorii, jurnaliștii și comunicatorii, ci și antreprenorii, oamenii de știință sau guvernanții.
Edward O. Încântă cititorul cu povești și cu povești despre ce înseamnă a spune povești și mai apoi ne explică de ce spusul poveștilor este un instinct uman fundamental.
Jonathan Gottschall Animalul povestitor este o carte fermecătoare.
Ceea ce și face.
Deși corpul îți stă întotdeauna într‑un anumit loc, într‑un anumit moment din timp, mintea ți‑e întotdeauna liberă să hoinărească pe meleagurile închipuirii.
Dacă n‑ai observat încă lucrul acesta, nu dispera: povestea este pentru ființa umană la fel ca apa pentru un pește – atotcuprinzătoare și imposibil de pipăit. Țara de Nicăieri este casa ta și până să mori vei petrece zeci de ani acolo.
Poate că nu‑ți dai seama de asta, dar ești o creatură a unei lumi imaginare care se cheamă Țara de Nicăieri.
Cartea aceasta este despre primata Homo fictus (omul care născocește)*, antropoidul mare cu minte povestitoare.
Povestea, alături de o întreagă varietate de activități narative, domină existența umană.
Rolul poveștii în viața omului depășește cu mult teritoriul convențional al cărților și filmelor.
Una dintre enigmele pe care caută să le dezlege această carte este nu doar existența poveștii – ciudată destul și ea –, ci caracterul ei absolut esențial