Podgoria Apaltagua este situata la marginea lantului muntos de coasta, in zona San Antonio, la 12 kilometri de Oceanul Pacific.
Culoare: galben stralucitor, limpede.
Miros: cu note ierboase, sarate si de citrice, cum ar fi lamaia cheie si o nota de mineralitate.
Gust: cremos, corpolent, echilibrat, cu o ciditatea crocanta si un final suculent.
Asocieri gastronomice: branza de capra, rustaceele, stridiile si peste..
Invechirea este continuata, cu drojdie, in rezervoare de otel timp de inca 2-3 luni pentru a intari structura si aromele.
Apoi, mustul este fermentat in rezervoare de otel inoxidabil timp de 20-30 de zile, cu drojdii selectionate, la temperaturi cuprinse intre 12°-13°C.
Ulterior, sucul este separat de pielite si usor filtrat pentru a obtine o fermentare curata.
Strugurii sunt apoi supusi unei macerari la temperaturi scazute timp de 12 ore.
Apaltagua Reserva este un vin alb sec, puterni si expresiv din 100% strguri Sauvignon Blanc recoltati manual in luna aprilie si transportati in cutii de 10-12 kilograme in camioane frigorifice, astfel incat ciorchinii sa nu fie zdrobiti, riscul de oxidare sa fie diminuat, iar calitatea organoleptica a strugurilor sa fie pastrata.
Astfel, maturarea strugurilor la o temperatura mai scazuta permite strugurilor sa dezvolte mai multă aciditate, un factor crucial pentru vinurile albe de calitate.
Din cauza apropierii de ocean, in majoritatea zilelor exista ceata dimineata si vant moderat dupa-amiaza.
Vara, in comparatie, este uscata si calda.
Valea are o clima de tip mediteranean, cu ploi concentrate in principal iarna.
Temperatura medie scazuta este de 6°C, iar granitele maxime de 23°C.
In această zona, exista diferente pronuntate de temperatura intre zi si noapte.
Podgoria Apaltagua este situata la marginea lantului muntos de coasta, in zona San Antonio, la 12 kilometri de Oceanul Pacific