Ambalarea in vid reprezinta o tehnologie moderna de impachetare si pastrare a produselor alimentare.
Apasati de doua ori tasta “Automatic Stop” pentru a incepe ciclu automat de aspirare.
In cazul alimentelor fragile, utilizatorul poate comanda, oricand considera necesar, oprirea procedeului de vidare si sigilarea pungii prin apasarea tastei Seal/Stop.
Aparatul de vidat este dotat cu camera de colectare a lichidelor pentru a permite eliminarea eventualelor lichide in exces.
Poate vida hrana umeda si alimente uscate..
Cand masina este in functiune aceasta tasta blocheaza functia selectata anterior.
Vidarea recipientelor / caserolelor: Conectati furtunul pentru recipiente, introducand unul din capeteleacestuia in priza de pe capacul masinii, iar celalalt capat in priza de pe capacul recipientului.
In acest fel, produsele alimentare se pastreaza in conditii de siguranta.
Avantajele ambalarii alimentelor in vid:Vidarea mareste perioada in care alimentele pot fi stocate de aproximativ 3-4 oriEconomiseste spatiu in frigiderAmbalarea se poate face si pentru produsele fragile.
Specificatii:Debit de aer 9 l/minPutere compresor 85 WPutere de aspirare -600 mbarAlimentare la prizaDimensiuni L= 39
W= 8,0
D= 6,7 cmGreutatea: 0,96 kgLatime maxima punga/rola = 30 cm.
Utilizarea aparatului:Tasta “SEAL/STOP”: daca apasati aceasta tasta aparatul va efectua sigilarea; se blocheaza aspirarea aerului si punga este sigilata in mod automat.
Tasta “AUTOMATIC/STOP”: daca apasati aceasta tasta masina va efectua automat ciclul de aspirare si sigilare a pungii.
Astfel se evita contactul produselor cu oxigenul care poate declansa reactii ce duc la alterarea produsului.
In lipsa oxigenului inmultirea microorganismelor (bacterii, mucegai) este stopata si procesul de alterare a alimentelor este intarziata.
Procedeul ambalarii in vid (sau vacuum) consta in introducerea alimentului intr-un ambalaj dintr-un material impermeabil la gaze si extragerea aerului din interior cu ajutorul unei pompe de vid.
Ambalarea in vid reprezinta o tehnologie moderna de impachetare si pastrare a produselor alimentare