O metoda de gatit, tot mai des folosita atat in bucatariile rafinate ale restaurantelor, cat si in din ce in ce mai multe bucatarii ale pasionatilor de gatit, este metoda de gatit sous-vide. Caracteristicile aparatului: Putere: 110 W
Voltaj: 220-240 V~, 50-60 Hz
Aparatul poate vida pungi, caserole sau sticle
Pliul creat este de 2.5 mm latime si aproximativ 28 cm lungime
Pompa puternica: aproximativ 12 litri/ minut
Presiunea negativa maxima: aproximativ 0.8 bari
Contine un compartiment special pentru lichidele pe care le aspira
Are functii speciale pentru ingredientele mai delicate
Are buton separat pentru functia de vidare si etansare
Plierea si vidare pungii se completeaza una pe cealalta
Butonul stop opreste procesul de vidare in orice moment
Accesorii: furtun de 40 cm, 5 pungi de plastic de 20x 30 cm, 1 rola de folie de plastic 200x20cm, manual de instructiuni.. Aparatul nu se poate curata la masina de spalat vase.
Diversele functii si dotari de care aparatul dispune, precum compartimentul special pentru lichidele pe care le aspira, functii pentru ingredientele delicate sau faptul ca plierea si vidarea pungii se completeaza una pe alta, il fac sa fie extrem de versatil.
Pompa aparatului este foarte puternica, si poate scoate aproximativ 12 litri/ minut.
Datorita furtunului din dotare puteti vida atat pungi, cat si caserole si sticle. Aparatul de vidare vine in completarea setului tau de gatire Sous Vide, marca Unold. Principiul pe care se bazeaza aceasta tehnica de gatit este cel al vidarii alimentelor in pungi si mentinerea lor timp indelungat in apa, la o temperatura constanta si relativ scazuta (55°-65°C). Fara mirosuri raspandite prin toata casa, fara fum si fara deranj, revolutioneaza arta gatitului in propria bucatarie, pregatind fripturi de vita, de porc, de pui, peste, oua, legume, fructe de mare, deserturi, siropuri, adica aproape tot ce iti doresti, intr-o forma mult mai gustoasa decat cea obisnuita.
Iar rezultatele sunt precise si superioare celor ale gatitului traditional. De ce? Pentru ca aceasta metoda promoveaza gatitul sanatos, gustos, fara grasimi si uniform, pastrandu-se toate vitaminele si nutrientii in mancare.
O metoda de gatit, tot mai des folosita atat in bucatariile rafinate ale restaurantelor, cat si in din ce in ce mai multe bucatarii ale pasionatilor de gatit, este metoda de gatit sous-vide