Martini Extra Dry face parte din categoria băuturilor care poartă denumirea de Aperitiv realizate din vin în care s-au macerat plante amare sau aromatice.
Calitățile acestui vermut se remarcă și atunci când însoțește deserturi..
Este indicat a se servi la temperaturi aflate între 8-10°C și în privința gastronomiei Martini Extra Dry este recomandabil a fi partener încântător pentru aperitive preparate pe bază de pește preparate sărate și carne albă.
Referitor la gust acest Aperitiv italienesc prezintă o savoare unică datorită fructelor bine coapte împletite armonios cu note de miere. În ceea ce privește profilul aromatic Martini Extra Dry prezintă un buchet fructat intens (mere lămâie verde zmeură pepene galben piersică) însoțit de note de miere.
Martini Extra Dry are un conținut scăzut de zaharuri și o concentrație alcoolică de 18% și are o culoare galben-pai cu reflexii verzui.
Astfel în 1903 Martini era savurat în 70 de ţări.
Entuziasmul pasiunea şi dedicarea au fost ingredientele de bază ale afacerii lor care a pornit cu avânt în cucerirea pieţei italiene şi mai apoi a pieţelor din New York Rio şi Hong Kong.
Provine din Italia țara cu cea mai vastă varietate de stiluri individuale de vin. Povestea Martini a început în anul 1863 în Turin atunci când Alessandro Martini Teofilo Sola şi Luigi Rossi au fondat ceea ce avea să devină un brand iconic şi un simbol al stilului sofisticat italian.
Martini Extra Dry face parte din categoria băuturilor care poartă denumirea de Aperitiv realizate din vin în care s-au macerat plante amare sau aromatice