APEROL este un aperitiv bitter clasic italian produs prin metode traditionale dupa o reteta secreta.
Se strecoara si se orneaza cu portocala deshidratata..
Agitati 30 secunde apoi umpleti cu gheata si agitati inca 10-12 secunde.
APEROL SOUR: Ingrediente: -40 ml APEROL -30 ml gin -30 ml suc de lamiae -20 ml sirop simplu -albus de ou (optional) -gheata Combinati Aperol, gin, suc de lamaie, sirop simplu, si albus de ou intr-un shaker, apoi adaugati 2 cuburi de gheata.
Caracteristici organoleptice: Miros: Coji de portocale si ierburi aromatice Gust: Gust dulce-amarui de portocale, plante aromatice, note lemnoase completate cu tonuri usor sarate Finish: Lung, usor amarui Culoare: Portocaliu stralucitor APEROL SPRITZ: Ingrediente: -2 parti APEROL -3 parti Prosecco -1 parte apa minerala -gheata -felii portocala Intr-un pahar cu gheata turnati toate ingredientele, mixati bine iar la sfarsit decorati cu felii de portocale.
O varianta mai putin cunoscuta insa la fel de delicioasa este APEROL Sour.
Cea mai cunoscuta bautura pe baza de APEROL este APEROL Spritz (prosecco, apa minerala, APEROL bitter) fiind apreciata in special de publicul feminin.
De asmenea, Campari are o culoare mult mai inchisa.
APEROL se aseamana destul de mult cu Campari din punct de vedere aromatic avand si acelasi continut de zahar, insa cantitatea de alcool este mult mai mica in cazul Aperol, respectiv 11%, iar gustul un este atat de amar precum Campari.
Desi bautura a fost creata inca din 1919 de catre Luigi si Silvio Barbieri, aceasta nu s-a bucurat de succes pana la cel de-al doilea Razboi Mondial.
Initial, APEROL a fost produs de catre compania Barbieri, din Padova, insa in prezent brandul este detinut de catre Grupul Campari.
Printre ingredientele ce intra in compozitia bitterului se regasesc portocale dulci si amare, rubarba si gentiana, ingrediente ce-i confera bauturii un gust dulce-amarui si o culoare portocalie vibranta.
APEROL este un aperitiv bitter clasic italian produs prin metode traditionale dupa o reteta secreta