Ardahal. -George Cadar.
Ceea ce eu va istorisesc in aceasta carte despre originile noastre ca romani si ca europeni intelegeti-o ca pe o incercare de a ne aduce pe fiecare dintre noi ACASA, aproape de izvorul acela din care curge paradoxul unei alte istorii a limbii si a originii noastre.
Au disparut spatiile mici, intimitatea.
Manastirile din sufletele noastre le-am transformat in trupurile de piatra ale unor catedrale in care ne ratacim.
Credinta si iertarea au alunecat in zona ipocriziei.
Am vandut lucrurile din ea pe iluzii.
Balaceanu Stolnici In aceste vremuri de dezagregare nationala, cand in procesul globalizarii se pierd legaturile sacre cu familia, neamul, traditiile, riscam sa ne pierdem identitatea, apartenenta aceea nostalgica facuta sa ne aducem aminte de fiecare data, cand ne ratacim, de ACASA.
Aceasta CASA n-a mai fost zugravita de mult, n-a mai fost impodobita de mult. -C.
Ca tot ce este inedit va starni si furtuni, dar toti stim ca numai in pomii cu fructe se arunca cu pietre. (...) Ardahal este o carte de exceptie, plina de idei si date noi.
Capete ilustre s-au straduit sa afle tainele limbilor si dialectelor diferitelor neamuri, izbindu-se de mari greutati si de si mai mari semne de intrebare.
Despre originea, limba si mitologia vlaho-daco-getilor Una din cele mai dificile si sensibile probleme ale antropologiei si istoriei culturii este incontestabil aceea a limbajului uman, a tuturor limbilor popoarelor care au existat si exista in prezent.
Templul luminii lui Zamolxis.
Ardahal