Cumpara de la grupdzc.ro

Armata romana de la Prut la Stalingrad si inapoi la Prut. 1941-1944 - Alesandru Dutu - CartDidact


Armata romana de la Prut la Stalingrad si inapoi la Prut. 1941-1944 - Alesandru Dutu
89.1 Lei

Disponibil

(17-09-2024)
Cumpara de la grupdzc.ro

Produs vandut de grupdzc.ro

(0)

Review(s)

Verifica toate preturile pentru acest produs : click aici


Distribuie pe :


Descriere :

Cumpara armata romana de cartdidact de calitate.
Pe yeo poti sa gasesti cel mai bun pret pentru armata romana de cartdidact

Colonelul r Prof.
Autorul monografiei a expus numarul efectivelor angajate in lupte si pierderile inregistrate precum si trecerea Romaniei de partea Natiunilor. repatrierea lor .
S.
S.
R.
Astfel este vorba de bombardamentele aviatiei anglo-americane de prizonierii straini in Romania dar si de cei romani in U.
Incheierea depaseste cadrul unor concluzii ce ar decurge din analiza facuta in monografie autorul abordand o suita de subiecte ce ar merita o analiza aparte.
Autorul a analizat atent operatiunea militara Iasi-Chisinau desfasurata de trupele militare sovietice si urmarile acestei operatiuni pentru Romania.
S.
S.
R.
In cazul Romaniei a fost vorba de U.
Autorul a atras atentia asupra deciziei Marilor Puteri de a lupta impotriva Germaniei naziste si aliatelor acesteia pana la capitularea neconditionata iar aceasta capitularea neconditionata era impusa de Puterea care intra prima in tara adversa.
Ultimul capitol al lucrarii Batalia pentru Moldova martie-august 1944 expune lupta militarilor romani pentru apararea Patriei dar si actiunile diplomatice desfasurate atat de Putere inclusiv de MaresalulIon Antonescu cat si de Opozitie in vederea iesirii din razboi a Romaniei.
Autorul abordeaza un subiect mai vechi dar inca actual pana unde trebuia sa inainteze Armata romana pana la Nistru recuperand astfel de la cotropitorul sovietic pamanturile stramosesti sau sa treaca fluviul despartitor al celor doua state si lumi si sa lupte alaturi cu Werhmacht si aliatele acesteia pana la victoria asupra Armatei Rosii Decizia maresalului Ion Antonescu a fost de a continua razboiul alaturi de germani pana la victorie si Conferinta de pace.
Urmeaza capitolul intitulat Participarea militara romaneasca in operatiile pe teritoriul Uniunii Sovietice .
Datorita spiritului de sacrificiu de care au dat dovada militarii romani alaturi de ei fiind trupe germane la 16 iulie 1941 Chisinaul a fost eliberat luptele continuand in sudul provinciei la 26 iulie fiind eliberata Cetatea Alba.
Au fost nenumarate cazuri de confruntari inegale intre militarii romani aflati in ofensiva si cei sovietici aflati in aparare.
Alaturi de Armata germana fortele militare romane s-au angajat intr-o lupta vitejeasca pentru dezrobirea basarabenilor a bucovinenilor si a celor din Tinutul Herta.
Eliberarea Basarabiei si a nordului Bucovinei a fost examinata in capitolul III al monografiei.
In opinia germanilor remarca Alesandru Dutu Armata romana era vazuta ca una nepregatita suficient pentru un razboi modern.
Autorul a examinat si perspectiva colaborarii Romaniei cu Germania inclusiv in plan militar. .
S.
S.
R.
Este vorba de eforturile depuse de conducerea Romaniei Conducator al Statului fiind generalul Ion Antonescu in vederea asigurarii securitatii militare a Romaniei la vest de Prut in eventualitatea unui atac din partea U.
Cel de-al doilea capitol al monografiei se refera la pregatirea campaniei eliberatoare. 000 de basarabeni si bucovineni.
Odata cu ele remarca autorul aceste teritorii romanesti au fost parasite de peste 220.
Alesandru Dutu a expus conditiile in care administratia civila si fortele militare romane au fost nevoite sa paraseasca Basarabia si nordul Bucovinei. prin care se cerea cedarea Basarabiei si a nordului Bucovinei inclusiv invadarea acestor teritorii Romania fiind o tara nonbeligeranta.
S.
S.
R. inaintat guvernului regal al Romaniei de catre U.
M.
I. n.
Starea de neutralitate a continuat pana la 26-28 iunie 1940 cand in urma dictatului notele ultimative din 26-28 iunie 1940 n.
La 6 septembrie 1939 Romania a declarat ca isi pastreaza neutralitatea fata de ostilitatile incepute la 1 septembrie din acelasi an in Europa.
Autorul a examinat contextul international in care se afla Romania la inceputul celui de-Al Doilea Razboi Mondial.
Cartea pe care avem onoarea s-o prefatam 1 este la a doua editie corectata si adaugita.
Lucrarile domniei sale sunt examinate si citate de specialistii din domeniul celui de-Al Doilea Razboi Mondial atat de istoricii din dreapta cat si din stanga Prutului.
Alesandru Dutu este un binecunoscut istoric militar roman. dr. univ.
Colonelul r Prof


Uneori, aceste descrieri pot contine inadvertente. De asemenea, imaginea este informativa si poate contine accesorii neincluse in pachetele standard.
logo

  • Produsele tale vor fi disponibile pentru toti clientii nostri, in fiecare zi, pe yeo.ro
  • Vor fi promovate pe retele de socializare si bloguri
  • De asemenea, vom crea continut video pentru 20 de produse