SILIMARINAeste componenta biologic activa din planta armurariu, fiind recomandata pentru regenerarea si detoxifierea ficatului.
Contraindicatii Alergie la armurariu..
Contribuie la - protejarea si regenerarea celulelor hepatice;- detoxifierea ficatului;- sustinerea functiilor hepatice;- mentinerea concentratiei normale a colesterolului in sange;- protejarea celulelor impotriva stresului oxidativ.
Studii de specialitate au identificat in compozitia sa chimica un complex flavonoidic denumit silimarina (alcatuit din silibina, silicristina si silidianina), care reprezinta componenta biologic activa, raspunzatoare de actiunile sale benefice.
Interesul stiintific pentru Armurariu s-a conturat abia in anul 1970, cand s-au demonstrat efectele farmacodinamice ale acestuia.
In anul 1597, celebrul botanist Gerard mentiona faptul ca, armurariul era o planta de mare ajutor, fiind utilizat ca remediu in afectiuni ale ficatului; naturalistul englez Nicholas Culpeper confirmand in anul 1650 eficienta acestuia.
Primele utilizari in scopuri medicinale ale plantei au fost realizate de catre medicul grec Dioscoride, care folosea Armurariu pentru tratarea muscaturilor de sarpe.
ISTORIC:Armurariul face parte din familiaAsteraceae, fiind o planta care se foloseste de peste 2000 de ani pentru mentinerea sanatatii ficatului.
SILIMARINAeste componenta biologic activa din planta armurariu, fiind recomandata pentru regenerarea si detoxifierea ficatului