Misterele identitatii, umor inteligent, un cocktail fresh si acidulat de pop culture si stiinta in stare pura, intr-o ingenioasa explorare a modului in care devenim ceea ce suntem.
Intre 2008 si 2010, Jennifer Ouellette a fost directorul programului Science and Entertainment Exchange, o initiativa a National Academy....
Scrie cu regularitate pentru Discovery News si are un blog numit Cocktail Party Physics pe site-ul Scientific American.
A publicat articole despre pseudo-stiinte, modele de fractali in picturile lui Jackson Pollock, stiinta iodlerului, acustica piramidelor Maya si multe alte subiecte pitoresti.
Este interesata de conexiunile intre stiinta, pop culture si lumea reala. [...] Creierul nu face o diferenta prea mare intre a citi despre o experienta, a asculta o descriere si a o trai propriu-zis.“ - Jennifer OUELLETTE, Arta de a te cunoaste Jennifer Ouellette a absolvit studii de filologie si, printr-un accident fericit, a devenit autoare de texte stiintifice din cele mai diverse domenii, publicate in The Washington Post, Discover, Slate, Salon si Nature.
Si daca intrebi anumiti filozofi francezi e posibil sa afli ca sinele este doar un construct cul-tural, iar realitatea insasi este doar o iluzie persistenta, moment in care iti va exploda capul.
Un neuro-cercetator ar putea sa indice complicatele conexiuni ale creierului drept esenta sinelui, in timp ce un psiholog social ar putea spune ca ne definim prin interactiunile noastre cu ceilalti si prin locul pe care il ocupam in societate - sau prin \'lucrurile“ noastre, obiectele mate-riale de care ne inconjuram.
Intreaba un biolog si s-ar putea sa-ti explice ca esti un organism a carui forma a rezul-tat din procese complicate antrenand gene, proteine si nenumarate reactii biochimice care lucreaza in tandem cu factorii de mediu pentru a modela un individ unic. [...] Intreaba un fizician si iti va spune ca esti o colectie de atomi (compusi din particule si mai mici, subatomice) care se supun unor legi bine definite si interactioneaza prin forte.
Chiar vrei sa stii cine sunt? Atunci, haide sa-ti spun o poveste.
Facuta si refacuta pana cand reusim sa ne croim drumul spre adevar si sa spunem ceea ce vrem sa spunem de fapt.
La fel ca Orual, ne petrecem viata brodand o poveste despre noi insine.
A mai stiut si ca fiintele umane sunt supuse greselii si predispuse sa se amageasca pe sine.
A inteles nevoia omeneasca innascuta de a spune povesti.
Zicea ca n-am sa ajung cu niciun chip o adevarata lady atat timp cat port pantaloni; si cand i-am spus ca rochia nu mi-ar ingadui sa fac nimic, mi-a replicat ca nici n-ar trebui sa-mi permit ceea ce ma lasa pantalonii sa fac.“ - HARPER LEE, Sa ucizi o pasare cantatoare \'Lewis a fost un fauritor de mituri. \'Nu vorbi despre tine, pentru ca sigur vei avea de pierdut; daca te subestimezi, te vor crede toti; daca te lauzi, nu te va crede nimeni.“ - MICHEL DE MONTAIGNE \'Matusa Alexandra era neinduplecata in privinta imbracamintei mele.
Descoperirea de sine si experiente nu tocmai obisnuite, cartografierea creierului si scurte incursiuni psihedelice.
Misterele identitatii, umor inteligent, un cocktail fresh si acidulat de pop culture si stiinta in stare pura, intr-o ingenioasa explorare a modului in care devenim ceea ce suntem