Multi dintre noi ne-am scarpinat in cap (ori mai degraba ne-am smuls parul, ca sa fim mai exacti) incercand sa intelegem cine, ce, unde, cum si cand a declansat marea cadere financiara in care ne aflam.
Totul s-a sfarsit cand rivalii celor de la Morgan au combinat noile instrumente financiare cu nebunia creditelor ipotecare extrem de laxe, fara a lua in considerare posibilele efecte, lasandu-ne sa ne zbatem in norul toxic al lacomiei nestavilite de legi..
Aurul nebunilor prezinta, intr-un limbaj accesibil, manevrele „banking-ului din umbra”, prin care geniile ingineriei financiare din grupul JP Morgan au reusit sa inventeze riscul fara riscuri, permitand pomparea unui capital enorm in economie, intr-o incercare menita sa aduca beneficii tuturor.
Gillian Tett, jurnalista la "
Financial Times", are remarcabilul dar de a face si cel mai neexperimentat cititor sa inteleaga o intreaga serie de termeni economici complicati.
Raspunsurile au fost rare si explicatiile, intesate cu termeni financiari abstracti, greu de inteles.
Multi dintre noi ne-am scarpinat in cap (ori mai degraba ne-am smuls parul, ca sa fim mai exacti) incercand sa intelegem cine, ce, unde, cum si cand a declansat marea cadere financiara in care ne aflam