Descriere YEO:
Basmele romanilor Vol. 1 - Disponibil la bookzone.ro
Pe YEO găsești Basmele romanilor Vol. 1 de la Paralela 45, în categoria Carti.
Indiferent de nevoile tale, Basmele romanilor Vol. 1 din categoria Carti îți poate aduce un echilibru perfect între calitate și preț, cu avantaje practice și moderne.
Preț: 59 Lei
Caracteristicile produsului Basmele romanilor Vol. 1
- Brand: Paralela 45
- Categoria: Carti
- Magazin: bookzone.ro
- Ultima actualizare: 21-12-2024 01:38:29
Comandă Basmele romanilor Vol. 1 Online, Simplu și Rapid
Prin intermediul platformei YEO, poți comanda Basmele romanilor Vol. 1 de la bookzone.ro rapid și în siguranță. Bucură-te de o experiență de cumpărături online optimizată și descoperă cele mai bune oferte actualizate constant.
Descriere magazin:
Aparitia cele doua volume din
Basmele romanilor reprezinta un adevarat eveniment, remarcabil prin importanta deosebita a reeditarii editiilor princeps aparute in 1984, respectiv 1987, la Editura Ion Creanga, pe care le restituim publicului tanar de azi, dar si publicului mai in varsta, nostalgic dupa cartile copilariei lor. Volumele sunt ilustrate de Done Stan, unul dintre cei mai mari graficieni romani. O pagina ilustrata de Done Stan nu mai este o simpla pagina de hartie, ci devine un spatiu imaginar unde se pot intampla lucruri extraordinare! Volumele cuprind cele mai cunoscute basme ale clasicilor literaturii romane, printre care se numara Mihai Eminescu, Petre Ispirescu, Ioan Slavici, Ion Creanga, Nicolae Filimon, Ioan-Pop Reteganul etc. Parte dintre acesti scriitori au crescut in climatul povestilor din propriile lor familii si, mai tarziu, ei insisi au devenit culegatori si autori ai unor pretioase volume de povesti. Altii, ca Mihai Eminescu, de exemplu, au fost cunoscatori si iubitori ai creatiei populare, au prelucrat basmul popular, imbinand spiritul creatiei populare cu cel al creatiei culte, dandu-i o forma noua, proprie personalitatii lor.
Basmele au fost selectate de etnologul Sabina Cornelia Stroescu si ofera cititorului posibilitatea de a cunoaste modul de realizare artistica al poporului roman si, totodata, preocuparea scriitorilor nostri de a pune in valoare creatia populara in opera lor. Continutul educativ si forma artistica cea mai realizata, larga intelegere spre frumos si spre bine, ca mod de a trai, permanenta aspiratie a omului spre puritate si dreptate, cinstea, omenia, demnitatea, calitati dominante ale personajelor basmului romanesc, incita si astazi cititorului interesul pentru o atare lectura.