Bazele contabilitatii.
Este structurata in zece capitole si abordeaza o problematica complexa, prezentand elemente teoretice, dar si aplicatii rezolvate.
In acest context, in cele zece capitole fac referinta la: utilizatorii informatiei contabile; procedeele si principiile contabile; prezentarea elementelor bilantiere de activ si de pasiv, de cheltuieli si venituri; documentele contabile pentru justificarea inregistrarilor in contabilitate; implicarea calculatiilor in contabilitate, mai ales atunci cand se stabilesc Bazele pentru evaluare si se determina rezultatele; analiza contabila; balantele de verificare; realizarea ciclului contabil.
Bazele contabilitatii reprezinta disciplina de introducere in domeniul contabilitatii, prin care gradat se ia cunostinta cu elementele teoretice fundamentale ale contabilitatii si care constituie fundamentul pentru toti cei care vor sa aprofundeze contabilitatea, dar si valentele informationale ale acesteia. .
In lucrare se gasesc raspunsurile la problemele pe care si le pun prin invatarea bazelor contabilitatii unei entitati economice.
Editia a II-a este o lucrare care se adreseaza tuturor celor care doresc sa aprofundeze mecanismele contabilitatii, dar si celor care au un hobby pentru contabilitate.
Reprezinta un ghid pentru studentii – viitori economisti, la disciplinele de contabilitate studiate la facultatile cu profil economic, dar si pentru practicienii contabili.
Bazele contabilitatii