Westmalle Double esteo Bere trapista belgiana.
Vanzarile de Bere catre comercianti au inceput in 1921..
Fabrica de Bere a fost extinsa si reconstruita in 1865, pe baza exemplului stabilit de manastirea Trapista Forges (langa Chimay).
Vanzarile locale au inceput in 1856, iar cea mai veche vanzare a fost inregistrata la 1 ianuarie 1861.
Actuala Bere Dubbel este derivata dintr-o reteta preparata mai intai in 1926.
Aceasta Bere bruna este astazi considerata ca fiind prima Bere dubla a manastirii (dubbel, in limba olandeza). in 1856, calugarii au adaugat o a doua bere: prima Bere bruna puternica.
Primii berari din cadrul manastirii au fost parintii Bonaventura Hermans si Albericus Kemps.
Prima Bere a fost descrisa ca fiind cu continut redus de alcool si mai degraba dulce.
Martinus Dom, primul abate, a decis ca abatia sa isi produca propria bere, iar prima Bere a fost preparata la 1 august 1836 si prima degustare la 10 decembrie 1836.
Berea Extra se prepara doar de doua ori pe an si este numai pentru uz intern: calugarii si oaspetii abatiei beau aceasta bautura la pranz.
Manastirea Trapista din Westmalle (numita oficial Abdij Onze-Lieve-Vrouw van het Heilig Hart van Jezus) a fost infiintata la 6 iunie 1794, dar comunitatea nu a fost ridicata la rangul de manastire Trapista pana pe 22 aprilie 1836.
Berile Tripel si Dubbel sunt oferite spre vanzare: aceste beri sunt disponibile in Belgia si Olanda si in mai multe locuri selectate din lume.
Toate informatiile legate de Bere se gaseau pe dop, etichetele fiind introduse tarziu, incepand cu 1987.
Intre zidurile manastirii trapiste din Westmalle sunt produse acum trei tipuri de bere: Westmalle Tripel, Westmalle Dubbel, Westmalle Extra.
Sticlele de 330ml au aparut cu mult mai tarziu, in 1934.
Initial berea era turnata in sticle manual, sticlele fiind de 750ml.
Reteta actuala dateaza din 1926, cand s-au adaugat mai multe ingrediente la reteta deja stabilita in 1856.
Multa vreme manastirea a produs numai aceasta bere.
Nu era o coincidenta, deoarece aceasta Bere trapista a fost prima Bere facuta in manastire.
Are o aroma de malt special si o savoare bogata si complexa, in acelasi timp fructata si condimentata.
In trecut, daca comandati un Westmalle erati servit automat cu un Double.
O Bere cu maturare in butoi de lemn si refermentare in sticla.
De un rosu intunecat, aceasta Bere Dubbel este fabricata in cantitati limitate sub atenta supraveghere a calugarilor din manastirea Westmalle.
Westmalle Double esteo Bere trapista belgiana