Povestea lui Besserat the Bellefon incepe in 1843 cand vinaria a fost creata de Edmond Besserat din Aÿ.
Asocieri gastronomice: cu aperitive, peste, placinta cu carne..
Temperatura de servire: 8 C.
Finish lung si puternic.
Gust: structurat, echilibrat, puterea strugurilor Pinot vine pe palat, cu fructe rosii si miere.
Miros: fructat dominat de prezenta strugurilor Chardonnay cu note de prune Mirabelle si piersici.
Culoare: galben stralucitor.
Besserat de Bellefon Grande Tradition Brut este realizata din 40 de podgorii, din 3 soiuri de struguri 45% Chardonnay, 35% Pinot Noir si 20% Pinot Meunier, aceasta sampanie de inalta calitate este un clasic non vintage, aproape matur si bogat, dar si de o prospetime deosebita.
Besserat the Bellefon este cunoscut mai ales pentru ca a produs o sampanie inovatoare, stralucitoare si cremoasa pentru restaurantul parizian si exclusivist „Samaritaine de Luxe” din anii 30\'.
Dar abia in 1920, cand un alt Edmond se casatoreste cu Yvonne de Méric de Bellefon, casa de sampani i se da numele actual, Besserat the Bellefon.
Povestea lui Besserat the Bellefon incepe in 1843 cand vinaria a fost creata de Edmond Besserat din Aÿ