Pudra de amla este pulberea obtinuta prin macinarea fructelor uscate ale arborelui Emblica Officinalis.
Se poate folosi si in scop cosmetic.
Mod de pastrare: A se pastra cu ambalajul inchis intr-un loc uscat, intunecat si racoros.
Tara de origine: India.
Ca si modalitate de introducere in alimentatie se poate adauga in apa, smoothie-uri, sucuri de fructe, musli sau chiar si inghetata.
Beneficii uz intern:- reduce riscul de boli cardiovasculare prin scaderea nivelului de colesterol din sange;- ajuta la o digestie buna, previne constipatia si mentine sanatatea aparatului digestiv multumita continutului ridicat de fibre;- contribuie la functionarea optima a ficatului si elimina toxinele;- lupta impotriva radicalilor liberi si incetineste procesul de imbatranire intrucat are polifenoli in compozitie, compusi vegetali cu o actiune antioxidanta puternica;- imbunatateste vederea, intareste muschii ochiului si previne cataracta;- asigura o asimilare mai buna a nutrientilor din alimentele pe care le consumam.
Beneficii uz extern, ca ingredient in masti cosmetice naturale:- confera luminozitate pielii;- ajuta tenul acneic;- reduce petele pigmentare datorita vitaminei C, prezenta din abundenta in fructe, ce are rol astringent si tonic;- previne caderea parului;- previne aparitia matretii;- previne incaruntirea prematura;- mentine culoarea parului;- intareste radacinile;- stimuleaza cresterea firului de par;- intensifica nuanta parului in combinatie cu henna neutru;- tempereaza culoarea rosie a parului in combinatie cu henna roscat.
Recomandari de utilizare: se recomanda utilizarea a 3-5g pe zi.
Datorita continutului bogat in nutrienti, in special vitamina C si polifenoli, pudra de amla are numeroase utilizari.
Nu doar fructul, ci toate celelalte parti ale plantei sunt folosite pe scara larga in medicina ayurvedica indiana in scopuri terapeutice.
De asemenea, acesta contine si polifenoli cu actiune antioxidanta puternica, tanini, flavonoide, enzime si alti nutrienti extrem de benefici pentru sanatate si frumusete deopotriva.
Fructul de amla, cunoscut si sub numele de coacaz indian, este un fruct comestibil extrem de bogat in vitamina C.
Pudra de amla este pulberea obtinuta prin macinarea fructelor uscate ale arborelui Emblica Officinalis