Cumpara de la grupdzc.ro

Bilant al pierderilor - Mihai Banciu - Scoala Ardeleana


Bilant al pierderilor - Mihai Banciu
24.9 Lei

Disponibil

(01-07-2024)
Cumpara de la grupdzc.ro

Produs vandut de grupdzc.ro

(0)

Review(s)

Verifica toate preturile pentru acest produs : click aici


Distribuie pe :


Descriere :

Cumpara bilant al pierderilor scoala ardeleana de calitate.
Pe yeo poti sa gasesti cel mai bun pret pentru bilant al pierderilor scoala ardeleana

Mihai Banciu este un poet discret fara aparitii fulminante.
A fost decorat de presedintele Italiei cu ordinul Steaua Italiei in grad de Cavaler si de Marele Maestru al Ordinului Suveran Militar de Malta cu Ordinul Pro Merito Melitensi in grad d.
S-a numarat printre diplomatii romani care au procedat la redeschiderea dupa aproape jumatate de secol a Institutului Roman de Cultura si Cercetare Umanista Nicolae Iorga si a Ambasadei pe langa Sfantul Scaun si Ordinul Suveran Militar de Malta.
Intre 1992 si 2016 este angajat la Ministerul Afacerilor Externe desfasurandu-si activitatea atat in Centrala Ministerului cat si la misiunile diplomatice ale Romaniei de la Venetia Institutul Roman de Cultura si Cercetare Umanista Nicolae Iorga Ambasada Romaniei in Republica Italiana Malta si San Marino Ambasada Romaniei pe langa Sfantul Scaun si Ordinul Suveran Militar de Malta incheindu-si activitatea cu gradul diplomatic de ministru plenipotentiar.
In perioada 1971-1992 lucreaza mai intai ca bibliotecar apoi ca redactor la Biblioteca Centrala de Stat din Bucuresti devenita ulterior Biblioteca Nationala a Romaniei.
Din toamna anului 1967 se transfera la Universitatea din Bucuresti Facultatea de Limbi romanice clasice si orientale sectia Italiana-Romana pe care o absolva in anul 1971 cu o teza despre lirica poetului italian Camillo Sbarbaro.
Urmeaza scoala primara si prima parte a liceului in comuna natala din anul 1965 frecventeaza cursurile Liceului George Baritiu din Cluj-Napoca si ale Facultatii de Filologie sectia Romana-Italiana din acelasi oras.
Parintii Traian preot si Teresa casnica originari din Marginimea Sibiului Sibiel respectiv Rasinari .
Constantin s-a nascut la 23 decembrie 1948 in comuna Piatra judetul Teleorman.
Le multumesc tuturor celor care vor avea curiozitatea temeritatea si rabdarea sa il rasfoiasca Mihai Banciu Mihai Banciu pseudonim Mihail B.
E un Jurnal de bord sumar ca atare cu totul incomplet ce consemneaza unele din mortile intamplate.
Versurile cauta cu umilinta sa inregistreze bilantul pierderilor suferite pe campul de batalie al existentei.
Ce ramane In afara unor mirari si interogatii poate doar cateva esente corozive asemenea trasoarelor care brazdeaza strapungandu-l cerul instelat...
Potente pe care mai apoi batute de alizeele petrecerii le pierde una cate una la fiece incruntare a sortii.
Maria-Ana Tupan Cand vine in lume pruncul poarta in ranita-i neprihanita toate potentele cu care l-a daruit Dumnezeu.
Gestul fundamental al poeziei lui Mihai Banciu este translatia astfel incat cititorul poate sa recunoasca figura supusa unui exercitiu de reinscriere cat si distanta specifica tratamentul coroziv al arhetipului si semnificativa rasturnare de perspectiva.
Muzica onticului a platonicienelor si pitagoreicelor sfere lasa loc timpului din limbajul muzical masurat de metronom.
Coordonata sa fundamentala nu este liniarul Chronos ci timpul ciclic al lumilor construite de om.
Constant Calinescu Lumea poemelor lui Mihai Banciu se alcatuieste din geometrii precise din ritmuri acordate cu finete si flexibilitate ideii poetice mentinandu-se permanent departe de lumea-obiect.
In contextul sensibilitatii noastre de acum globura macedonskiana care se prelinge prin tesuturile poeziei sale poate conta ca o eventuala transfuzie in vederea scoaterii poeziei contemporane din aceasta revolta ventriloca in definitiv o deznadejde definitiva.
In ciuda faptului ca este un contemplativ un subtire un dificil si ca scriitura socheaza.
Nicolae Prelipceanu Poetul este un foarte posibil cautator al poeziei viitorului.
Daca lumea aceasta e pierduta in lacomia de bani si bunuri materiale lacomia lui Mihai Banciu e totusi alta.
De data aceasta poemele sale fac un Bilant al castigurilor dar nu va grabiti sa reduceti acest cuvant la sensul sau mercantil de azi pentru ca exista si alte castiguri in viata unui poet mai ales decat acelea din mintea si inima bancherilor.
Notatii fugare care bat mai adanc decat se vede poeme scurte ambitionand sa surprinda in putine cuvinte un multum recomandat de antici sau pur si simplu peisaje insufletite.
Mihai Banciu este un poet discret fara aparitii fulminante


Uneori, aceste descrieri pot contine inadvertente. De asemenea, imaginea este informativa si poate contine accesorii neincluse in pachetele standard.
logo

  • Produsele tale vor fi disponibile pentru toti clientii nostri, in fiecare zi, pe yeo.ro
  • Vor fi promovate pe retele de socializare si bloguri
  • De asemenea, vom crea continut video pentru 20 de produse