Remediu natural antiviral şi antiinflamator pentru infecţii respiratorii virale însoţite de strănut, secreţii nazale apoase, durere în gât.
ASOCIERI RECOMANDATE: Pentru reducerea disconfortului respirator capsulele Biosept-A5 se pot asocia cu unul sau mai multe dintre produsele: Biomicin Forte-A3/A15, Biomicin A2/A14, sirop Plantusin-R8/R9, sirop Plantusin Forte-R25/R18, produsele din gama Hapciu, ceai Plantusin-R1, ceai Uşurarea respiraţiei-R17, ceai P-pulmonar-R14.
Pentru sănătatea plămânilor recomandăm administrarea capsulelor moi Biomicin-A14 sau Biomicin Forte-A15 câte 4 capsule pe zi, timp de două săptămâni, apoi a capsulelor Biosept-A5, 6 capsule pe zi, timp de o lună.
Pentru eliminarea disconfortului urinar, pe termen lung recomandăm administrarea capsulelor moi Biomicin Forte-A15, sau Biomicin-A14.
EFECTE SECUNDARE ŞI INTERACŢIUNI: La dozele recomandate nu au fost semnalate interacţiuni şi efecte secundare.
Substanţele active trec în laptele matern şi pot modifica gustul laptelui.
SARCINĂ ŞI ALĂPTARE: Nu se recomandă femeilor însărcinate şi mamelor care alăptează datorită unor posibile efecte de stimulare a contracţiilor uterine.
ATENŢIONĂRI: Nu se recomandă copiilor sub 6 ani (efectele asupra copiilor mici sunt insuficient studiate) şi în caz de hipersensibilitate la oricare dintre ingredientele produsului.
La nevoie cura se poate continua inca 10 zile cu 1 capsulă de 3 ori pe zi.
Mod de administrare:Copii 6-12 ani: in primele 3 zile de la debut cate 1 capsulă de 3 ori pe zi, apoi se continua cu 1 capsulă de 2 ori pe zi, cu minim 30 de minute înainte de masă.
Copii peste 12 ani şi adulţi: in primele 3 zile de la debut cate 2 capsulă de 3 ori pe zi, apoi se continua cu 1 capsulă de 3 ori pe zi, cu minim 30 de minute înainte de masă.
Durata unei cure este de 7 zile. 15% salicină- Cuişoare (Caryophylli flos).Învelişul capsulei este pe bază de gelatină animală.
Ingrediente:- Frunze de măslin (Oleae folium) 140 mg- Lichen de piatră (Lichen Islandicus)- Muguri de plop (Populi gemma)- Extract uscat de scoarţă de salcie (Salicis cortex) standardizat în min.
Acidul oleanolic şi derivaţii săi din mugurii florali de cuişoare au efect antiinflamator demonstrat la şoarecii cu inflamaţii induse de substanţele pro-inflamatoare comparabil cu substanţa de referinţă, ibuprofen şi durează până la 5 ore de la administrare.
Acţionează similar cu antiinflamatoarele nesteroidiene, adică prin inhibarea sintezei de prostaglandine.
Scoarţa de salcie este cunoscută pentru derivaţii salicilici care au acţiune antiiflamatoare, antifebrilă şi analgezică similare cu aspirina, însă nu afectează mucoasa gastrică.
Efectul este dat de flavonoide care acţionează asemănător cu substanţele de sinteză prin inhibare sintezei de prostaglandine.
Extractul de muguri de plop, în doza de 200 mg/kg, administrat la şoriceii cu inflamaţii induse, a produs un efect antiinflamator semnificativ, timp de 6 ore de la administrare, similar cu cel al substanţei de referinţă (diclofenac), în doza de 50 mg/kg. 39% dintre copii au fost complet vindecaţi, iar la 55%, starea generală s-a îmbunătăţit până la sfârşitului perioadei de observaţie.
Un studiu a evaluat eficienţa a 80-100 mg extract apos de lichen de piatră, administrat timp de 1-2 săptămâni, la peste 3000 copii cu afecţiuni ale tractului respirator superior (tuse, iritaţii şi inflamaţii ale gâtului, laringită, bronşită) şi a dovedit o eficienţă de 94% şi o toleranţă bună.
Evaluarea eficienţei produsului a demonstrat că tratamentul fitoterapeutic a fost suficient pentru ameliorarea/dispariţia simptomelor clinice la 96,72% din cazuri, la pacienţii cu infecţii şi inflamaţii respiratorii, produsul fiind bine tolerat şi lipsit de reacţii adverse.
Studiile au arătat că sarea acidului elenolic, din frunzele de măslin are activitate antivirală la hamsterii infectaţi cu virusul parainfluenza 3, producător de infecţii respiratorii, de la primele doze de la administrare.
Remediu natural antiviral şi antiinflamator pentru infecţii respiratorii virale însoţite de strănut, secreţii nazale apoase, durere în gât