Descriere YEO:
Biovea Ulei de Oregano 150 - Disponibil la krilloil.ro
Pe YEO găsești Biovea Ulei de Oregano 150 de la Biovea, în categoria Categorii.
Indiferent de nevoile tale, Biovea Ulei de Oregano 150 mg 90 gelule din categoria Categorii îți poate aduce un echilibru perfect între calitate și preț, cu avantaje practice și moderne.
Preț: 79 Lei
Caracteristicile produsului Biovea Ulei de Oregano 150
- Brand: Biovea
- Categoria: Categorii
- Magazin: krilloil.ro
- Ultima actualizare: 22-11-2024 01:37:17
Comandă Biovea Ulei de Oregano 150 Online, Simplu și Rapid
Prin intermediul platformei YEO, poți comanda Biovea Ulei de Oregano 150 de la krilloil.ro rapid și în siguranță. Bucură-te de o experiență de cumpărături online optimizată și descoperă cele mai bune oferte actualizate constant.
Descriere magazin:
Beneficii
Oregano Oil - antiseptic general, antiseptic pulmonar, mucolitic si expectorant - elimina impuritatile bronsice - antiinflamator si stimulant - vasodilatator - detoxifiant puternic - ajuta la minimizarea problemelor usoare ale stomacului - intareste sistemul imunitar - creste flexibilitatea articulatiilor si a muschilor Gama de uleiuri esentiale de oregano este recunoscuta pe scara larga pentru activitatea lor antimicrobiana, precum si pentru proprietatile lor antivirale si antifungice. Cu toate acestea, investigatiile recente au demonstrat ca acesti compusi sunt, de asemenea, agenti puternici antioxidanti, antiinflamatori si antidiabetici. Aceste proprietati ale uleiurilor esentiale de oregano prezinta un interes potential pentru industria alimentara, cosmetica si farmaceutica. Scopul acestui manuscris este de a revizui cele mai recente dovezi cu privire la uleiurile esentiale de oregano si efectele benefice ale acestora asupra sanatatii. Conform Dictionarului Enciclopedic al Polimerilor, uleiurile esentiale (EO) sunt „uleiuri volatile sau esente derivate din vegetatie si caracterizate prin mirosuri distinctive si o masura substantiala de rezistenta la hidroliza”. In general, EO sunt amestecuri complexe de compusi volatili care sunt prezenti in plantele aromatice. Acesti compusi pot fi izolati din parti anatomice distincte ale plantelor, in principal prin distilare si presare. Componentele principale din EO sunt terpenele, dar aldehidele, alcoolii si esterii sunt prezenti si ca componente minore. EO sunt sintetizate de plante pentru a se proteja de daunatori si microorganisme, pentru a atrage insecte polenizatoare si pentru procesele de semnalizare, dar studii recente au demonstrat ca EO ar putea avea efecte benefice asupra sanatatii umane. O mare varietate de plante sunt cunoscute si apreciate pentru continutul lor de EO. Speciile de oregano sunt printre cele mai utilizate.
Oregano este numele folosit pentru a se referi la o mare varietate de plante care impartasesc o anumita aroma si miros. Cel putin 61 de specii si 17 genuri apartinand a sase familii botanice diferite sunt cunoscute sub numele de oregano. Verbenaceae si Lamiaceae sunt cele mai evidente familii datorita importantei lor economice. In cadrul familiei Lamiaceae se afla plantele apartinand genurilor Origanum si Hedeoma; in timp ce genurile Lippia si Lantana apartin familiei Verbenaceae. Celelalte familii sunt Rubiaceae, Apiaceae si Asteraceae. Hedeoma patens, Lippia graveolens, Lippia palmeri, Lippia alba, Origanum dictamnus, Origanum hirtum, Origanum onites, Origanum vulgare sunt cateva exemple de specii de oregano care produc EO. Uleiuri esentiale-Compozitia speciilor de oregano Compozitia EOO a fost studiata pe larg. EOO sunt amestecuri foarte complexe de compusi, in care constituentii principali sunt terpeni, in general mono- si sesquiterpeni. Principalele terpene identificate in diferitele specii de oregano sunt carvacrol, timol, γ-terpinen si p-cimen; in timp ce terpinen-4-ol, linalool, β-mircen, trans-sabinen hidrat si β-cariofilen sunt de asemenea prezente. Proportia acestor componente si a altor componente din EOO in cadrul aceleiasi specii defineste chimiotipul. In general, chimiotipul este numit dupa componenta majora a EO, de exemplu, carvacrol, timol, β-citronelol, 1,8-cineol etc. De exemplu, Lukas si colab. a definit trei chimiotipuri de O. vulgare in functie de proportia compusilor cimilici, compusilor sabinilici si acetat de linalol / linalil in extracte din 502 plante individuale din 17 tari si 51 de populatii. Pe de alta parte, González-Fuentes si colab. au raportat doua chimiotipuri de L. graveolens colectate din doua regiuni diferite. Acesti autori au gasit un chimiotip bogat in carvacrol si timol (tip salbatic), in timp ce celalalt (un tip cultivat) a prezentat un continut mai mic de terpene. Activitati biologice ale uleiurilor esentiale din speciile de oregano Au fost efectuate mai multe studii pentru a d