Descriere YEO:
Pe YEO găsești Bizantul si cruciadele - Jonathan de la Jonathan Harris, în categoria Stiinte Umaniste.
Indiferent de nevoile tale, Bizantul si cruciadele - Jonathan Harris din categoria Stiinte Umaniste îți poate aduce un echilibru perfect între calitate și preț, cu avantaje practice și moderne.
Preț: 79.9 Lei
Caracteristicile produsului Bizantul si cruciadele - Jonathan
- Brand: Jonathan Harris
- Categoria: Stiinte Umaniste
- Magazin: libris.ro
- Ultima actualizare: 21-12-2024 01:38:29
Comandă Bizantul si cruciadele - Jonathan Online, Simplu și Rapid
Prin intermediul platformei YEO, poți comanda Bizantul si cruciadele - Jonathan de la libris.ro rapid și în siguranță. Bucură-te de o experiență de cumpărături online optimizată și descoperă cele mai bune oferte actualizate constant.
Descriere magazin:
O piatra de temelie pentru intelegerea relatiilor dintre Rasarit si Apus in timpul cruciadelor, o carte reper in domeniu, o fereastra deschisa spre un Bizant framantat si ravnit se secole.Prima mare cetate la care au ajuns cruciatii in 1096 nu a fost Ierusalimul, ci Constantinopolul, care a reprezentat cheia pentru intemeierea, supravietuirea si, in cele din urma, eclipsa regatului cruciat. Vreme de sapte sute de ani bizantinii au pus baza unui sistem de valori care a plasat Constantinopolul, si nu Roma sau Ierusalimul, in centrul lumii. Atitudinile imparatilor lui au reflectat aceasta superioritate si au condus la tensionarea relatiilor cu fortele cruciate in ceea ce priveste strategia militara si diplomatica. In acelasi timp, bogatiile si sofisticarea marelui oras au lasat o puternica impresie in randul cruciatilor, care, in cele din urma, a fost fatala pentru incercarile de a reface unitatea crestina. In aprilie 1204, Cruciada a IV-a, condusa de dogele venetian Henrico Dandolo, a cucerit si a pradat Constantinopolul, anuntand sfarsitul unei dominatii bizantine, aproape milenare, in Rasarit. Imparatul ca autocrat al unei oikoumene crestine si metoda bizantina traditionala de a face fata amenintarilor externe (titluri si onoruri, mita, daruri, manipulare, ambiguitate si viclenie) nu au mai putut domina negocierile cu cruciatii crestini si papalitatea dupa reformele gregoriene. Traducere din limba engleza de Mihai Moroiu.