Povestea whisky-urilor Black Velvet a inceput in Valleyfield, Quebec, Canada, unde au fost produse de Schenley Industries incepand cu 1945.
Dupa aproximativ un minut evolueaza intr-o usoara dulceata..
Tineti-l pe palat, iar caramelul este suplinit de note de carbune usor aspre, impreuna cu o furnicatura picanta de la secara.
Final lung si condimentat, cu multa secara, impreuna cu painea prajita prezenta in nas.
Gust: este foarte dulce, cu note grele si la limita de caramelul care predomina.
Pe masura ce se deschide putin, se strecoara si note de vanilie si zahar ars, care amintesc de creme brûlée.
Miros: de paine prajita usor arsa la prima adulmecare.
Culoare: auriu-mediu.
Sapte decenii mai tarziu, este unul dintre cele mai bine vandute whisky-uri canadiene in Statele Unite.
Cand a produs primul lot de Whisky canadian, acesta i-a descris gustul ca fiind neted si catifelat.
Black Velvet a fost creat in 1951, acest amestec Canadian de trei ani a fost redenumit deoarece au descoperit dupa ce au gustat cat de fin si bogat este.
Initial au fost cunoscute sub numele de Black Label, dar a fost redenumit de catre Maestrul Distilator Jack Napier.
Povestea whisky-urilor Black Velvet a inceput in Valleyfield, Quebec, Canada, unde au fost produse de Schenley Industries incepand cu 1945