O teorie oportuna si provocatoare care isi propune sa demaste cauza principala a crizelor financiare recurente din ultimii douazeci de ani.
Bluff ofera o critica incisiva la adresa politicilor bancilor centralesi pledeaza in favoarea unei dezbateri publice privind rolul acestorbanci atotputernice, pentru recunoasterea efectelor negative aledeciziilor lor politice indoielnice si pentru o reevaloare vitala acontractului social dintre popoare si bancile lor centrale..
Bluff dezvaluie cum aceasta tacticaa esuat si, in schimb, a dus la un amestec nesanatos de datorii, boomurisuccesive pe pietele imobiliare si de capital, in timp ce salariilestagnau.
Cu siguranta bancile centrale au stins incendiul crizei, dar este posibil ca tot ele sa fi pus focul de la bun inceput? Banca Angliei si Sistemul Federal de Rezerve al SUA au folosit momealaratelor scazute ale dobanzii cuplate cu batul inflatiei in misiunea lorde a impulsiona cresterea economica.
Explicatia oficiala si larg acceptata a crizei economice globale din 2007-2009 sustine ca bancile centrale ne-au salvat din haosul provocat de lacomia Wall Streetului.
O teorie oportuna si provocatoare care isi propune sa demaste cauza principala a crizelor financiare recurente din ultimii douazeci de ani