Boabele de naut contin cantitati importante de mangan, cupru, fosfor, zinc, acid folic, vitamina A si fier.
Forma de prezentare: Punga de 500g.
In cazul in care sunteti la dieta, o mana de Boabe de naut (coapte, nu prajite) poate fi o gustare buna si cu putine calorii.
Se poate coace in cuptor cu putina sare de mare sau o puteti praji cu putin ulei de masline extravirgin.
O utilizare a nautului de care nu stie foarte multa lume, este cea de snack.
Mod de consum: Recomandat a se folosi in componenta mancarurilor, salatelor sau in hummus. - Aceste caracteristici il fac un bun inlocuitor al carnii din punct de vedere al valorii nutritive si depasind-o pe aceasta din punct de vedere al beneficiilor pentru organism. - Are compozitia bogata in proteine (4%), saruri minerale si in complexul de vitamine B, la care se adauga un procent important de hidrati de carbon si grasimi.
Ea se cultiva in peste 45 de tari pe o suprafata care depaseste 9 milioane de hectare.
Proprietati: - Nautul este, dupa fasole si soia, a treia cea mai raspandita leguma din lume.
Se poate folosi in componenta mancarurilor, salatelor sau in hummus.
Bogat in fibre, nautul este o sursa sanatoasa de carbohidrati pentru persoanele cu diabet, iar cantitatea mare de proteine, il face un aliment recomandat in cazul unui regim vegetarian.
Boabele de naut contin cantitati importante de mangan, cupru, fosfor, zinc, acid folic, vitamina A si fier