Boiaua afumata se foloseste in bucataria romaneasca la diferite preparate: tocanite, ciorbe, fripturi sau diferite sosuri.
Boiaua afumata este o versiune in care ardeii au fost uscati la foc de lemne pentru a da o aroma afumata..
In acest fel situatii, boiaua nu se amareste.
Ma refer aici la ciorbe sau tocanite, cazuri in care boiaua fierbe, nu se prajeste.
Putem totusi adauga Boia care sa se prepare termic mai mult timp, dar la foc mic sau mediu, atunci cand ea fierbe in mediu lichid.
Preparata prea mult timp, in acest fel, boiaua va da un gust amar mancarii.
Daca prajim boiaua direct in ulei este indicat ca timpul sa nu depaseasca cateva secunde.
Se imbina perfect cu carne, peste, fructe de mare, branza, precum si cu tocanite sau iahnie de fasole.
Boiaua este folosita in mancaruri pentru a da gust, aroma, dar si culoare preparatului.
Aceasta ar trebui adaugata intr-un anumit moment al prepararii termice..
Boiaua afumata se foloseste in bucataria romaneasca la diferite preparate: tocanite, ciorbe, fripturi sau diferite sosuri