Bombilla este paiul specific pentru infuzia de Mate care este o bautura energizanta traditionala in America de Sud si are un continut foarte ridicat in cofeina.
Pe masura ce se consuma ceaiul se adauga apa fierbinte in bol..
Nu este nevoie ca frunzele sa fie indepartate dupa infuzare deoarece ceaiul se soarbe printr-un pai confectionat din INOX sau bambus numit Bombilla care are un filtru sau o sita in capatul introdus in bol impiedicand asfel fragmentele de frunze sa patrunda in interiorul paiului.
In continuare se toarna apa fiebinte pana ce toate frunzele sunt acoperite cu apa.
Modul de preparare traditional al acestui ceai este urmatorul: frunzele uscate si maruntite sunt introduse intr-un bol facut dintr-un dovleac scobit apoi se adauga apa rece pentru a umezi frunzele si a le proteja nutrientii si aroma.
Provine din planta Yerba Mate si se prepara prin infuzarea frunzelor uscate ale acesteia in apa fierbinte.
Bombilla este paiul specific pentru infuzia de Mate care este o bautura energizanta traditionala in America de Sud si are un continut foarte ridicat in cofeina