Descriere YEO:
Pe YEO găsești Boraras urophthalmoides de la NVR, în categoria Cyprinidae Barbs.
Indiferent de nevoile tale, Boraras urophthalmoides din categoria Cyprinidae Barbs îți poate aduce un echilibru perfect între calitate și preț, cu avantaje practice și moderne.
Preț: 7.95 Lei
Caracteristicile produsului Boraras urophthalmoides
- Brand: NVR
- Categoria: Cyprinidae Barbs
- Magazin: nevertebrate.ro
- Ultima actualizare: 21-12-2024 01:38:29
Comandă Boraras urophthalmoides Online, Simplu și Rapid
Prin intermediul platformei YEO, poți comanda Boraras urophthalmoides de la nevertebrate.ro rapid și în siguranță. Bucură-te de o experiență de cumpărături online optimizată și descoperă cele mai bune oferte actualizate constant.
Descriere magazin:
HabitatProvin din malstini, lunci chiar si din lanurile de orez unde apa este preonderent limpede.De asemenea, este cunoscut faptul ca se deplaseaza in zone temporar inundate in timpul sezonului umed.IntretinereIntretinerea este in general usoara, prefera un acvariu plantat dens si este o alegere perfecta pentru un acvariu tip aquascape.Adaugarea unor plante plutitoare si radacini sau crengi pentru difuzarea luminii este de asemenea, apreciata si da o senzatie mai naturala.Filtrarea nu trebuie sa fie deosebit de puternica, deoarece in cea mai mare parte aceasta specie se gaseste in apele cu un curent lent iar un curent rapid poate sa-i puna in dificultatea de a inota. Nu adaugati acest peste intr-un acvariu proaspat setat, imatur din punct de vedere biologic, deoarece acesta poate fi sensibil la schimbarile bruste ale parametrilor apei.DietaIn salbaticie este un micropradator hranindu-se cu insecte mici, viermi si crustacee. In acvariu, va accepta hrana uscata de o marime adecvata, dar nu ar trebui sa fie hraniti exclusiv cu acestea. O masa zilnica cu hrana vie sau inghetata, cum ar fi Daphnia, Artemia si altele asemenea, va duce la cea mai buna colorare si va incuraja pestele sa intre in starea de reproducere.Comportament si compatibilitateAceasta specie este foarte pasnica, dar nu este un peste comunitar ideal din cauza dimensiunilor sale mici si a naturii destul de timide. Acesta se simte cel mai bine atunci cand este tinut ca singura specie sau cu alte specii de mici dimensiuni, cum ar fi Microdevario, Sundadanio, Danionella, Eirmotus, Trigonostigma, Corydoras pygmy si mici Loricariids, cum ar fi Otocinclus.De asemenea, este un partener ideal pentru anabantoidele timide, cum ar fi Sphaerichthys, Parosphromenus sau speciile Betta mai putin agresive, iar intr-un acvariu bine plantat pot fi gazduiti alaturi de crevetii de apa dulce din genurile Caridina si Neocaridina. Nu recomandam pastrarea acestuia cu alte specii de
Boraras deoarece hibridizarea ar putea aparea.Este o specie timida prin natura sa si trebuie pastrata intr-un grup de cel putin 8-10 exemplare. Mentinerea lui in numere decente nu numai ca va face pestele mai putin nervos, ci va avea ca rezultat un comportament si mai natural. Masculii vor afisa, de asemenea, cele mai vii culori si un comportament interesant pe masura ce concureaza intre ei pentru atentia femelelor.Dimorfism sexualFemelele mature sunt in mod evident deformate si adesea putin mai mari decat masculii care in schimb au un colorit mai accentuat.ReproducereLa fel ca multe cprinide mici, aceasta specie imprastie icre prin acvariu fapt care arata ca ingrijirea parinteasca lipseste. Atunci cand conditiile sunt optime ei vor depune zilnic un numar relativ mic de icre. Intr-un acvariu bine plantat si matur, este posibil ca un numar mic de pui sa inceapa sa aparaa fara a fi necesara interventia omului.Cu toate acestea, daca doriti sa cresteti numarul puilor , este necesara o abordare putin mai controlata. Grupul de adulti poate fi tinut impreuna, dar ar trebui sa fie instalate unul sau mai multe acvarii separate, probabil de 10-15 litri in care se vor pune 2-3 perechi de pesti adulti.Este intelept sa faceti transferul incet, pentru a evita nivelurile excesive de stres.In timp ce aceasta specie isi va manca cu siguranta icrele, nu pare sa le vaneze in mod activ, asa cum este cazul multor ciprinide mici. Odata ce a inceput sa se reproduca, ar trebui sa continue zilnic.