Brasovul de odinioara. Das einstige Kronstadt Ed.3 - Aristotel Cancescu, Titus Mazgareanu

Brasovul de odinioara. Das einstige Kronstadt Ed.3 - Aristotel Cancescu, Titus Mazgareanu

Detalii Brasovul de odinioara. Das einstige

libris.ro
Vânzător
libris.ro
Pret
70 Lei
Categorie (vânzător)
Stiinte Umaniste
Marca
Aristotel Adrian Cancescu

Produs actualizat în urmă cu 2 luni
Descriere YEO:

Brasovul de odinioara. Das einstige - Disponibil la libris.ro

Pe YEO găsești Brasovul de odinioara. Das einstige de la Aristotel Adrian Cancescu, în categoria Stiinte Umaniste.

Indiferent de nevoile tale, Brasovul de odinioara. Das einstige Kronstadt Ed.3 - Aristotel Cancescu, Titus Mazgareanu din categoria Stiinte Umaniste îți poate aduce un echilibru perfect între calitate și preț, cu avantaje practice și moderne.

Preț: 70 Lei

Caracteristicile produsului Brasovul de odinioara. Das einstige

  • Brand: Aristotel Adrian Cancescu
  • Categoria: Stiinte Umaniste
  • Magazin: libris.ro
  • Ultima actualizare: 04-11-2024 01:21:51

Comandă Brasovul de odinioara. Das einstige Online, Simplu și Rapid

Prin intermediul platformei YEO, poți comanda Brasovul de odinioara. Das einstige de la libris.ro rapid și în siguranță. Bucură-te de o experiență de cumpărături online optimizată și descoperă cele mai bune oferte actualizate constant.


Descriere magazin:
Editie bilingva: Romana-germana. Aceasta carte, sub forma de album fotografic, nu se doreste o parafraza la excelenta lucrare Brasovul de alta data , a lui Sextil Puscariu. Nici nu poate fi. Sextil Puscariu este inegalabil. Trei oameni au reusit sa descrie un Brasov istoric - un Brasov al veacurilor trecute - un Brasov in care romanii se straduiau sa devina o nationalitate semnificativa intr-o cetate saseasca si un imperiu austro-ungar: Andrei Barseanu, prin Istoria Scoalelor Centrale Romane - tiparita in 1902, Octav Sulutiu - "Brasov" - tiparita in 1937, si marele Sextil Puscariu, cu Brasovul de altadata , tiparita in 1977. Daca un Penes Curcanul sau un Grigoras Dinicu au putut sa dea numele unor strazi din Brasov (fara sa fi avut vreodata ceva in comun cu acest oras), Sextil Puscariu merita cu prisosinta sa dea numele unui bulevard. In ultimii ani am incercat, fara succes, sa schimb acele denumiri de strazi, nefiresti pentru orasul nostru. Strazi care sute de ani s-au numit str. Neagra, str. Portii, str. Vamii sau str. Aurarilor poarta azi nume care nu au legatura cu Brasovul. Chiar daca a ramas deocamdata fara ecou in randul municipalitatii, demersul meu trebuie inteles in contextul politicii de recuperare si valorificare a istoriei Brasovului, pe care am promovat-o in anii de mandat la conducerea Consiliului Judetean. O astfel de politica ar trebui sa-i anime pe toti factorii de decizie din administratia locala brasoveana. Pentru ca orasul nostru, cu trecutul sau de peste sapte sute de ani, merita pus in valoare in toata splendoarea sa, cu tot ceea ce inseamna traditie, interculturalitate si acel specific local care il face unic intre celelalte orase transilvanene. Copil fiind, am asistat cu tristete la demolarea unor monumente unice, de o rara frumusete. In locul lor au aparut constructii facute dupa standarde comuniste, cladiri fara personalitate si fara nicio valoare arhitecturala. Alte monumente au fost lasate in paragina. Destinul a vrut sa-mi leg numele, in calitate de presedinte al Consiliului Judetean, de reabilitarea si restaurarea vechilor ziduri si turnuri ale cetatii Brasovului care astazi pot fi admirate de sutele de mii de turisti care ne viziteaza. A fost modul prin care am inteles sa fac ceva pentru orasul pe care il iubesc si in care traiesc de 70 de ani. - [din Cuvant inainte]

Brasovul de odinioara. Das einstige Kronstadt Ed.3 - Aristotel Cancescu, Titus Mazgareanu - 0 | YEO

Produse asemănătoare

Produse marca Aristotel Adrian Cancescu