Breadly, iubitul meu. - Gheorghe Lazarescu, profesor. si atatea alte franturi de viata adevarata si de tulburatoare prospetime ne intampina in paginile noii carti a lui Adrian Costache. - Horia Garbea, scriitor Echivocul unei prietenii amoroase, o fata misterioasa care sufera de frig in august, al saselea simt al unui bunic...
Agreabile, cu fraze impecabil construite, de o diversitate care face placere cititorului – acesta fiind posesor, in finalurile textelor, al unor alternative de interpretare – povestirile lui Adrian Costache nu trebuie ignorate de niciun iubitor rafinat al prozei.
Un alt motiv al preferintei mele este ca povestirile lui Adrian Costache, spre deosebire de romane, au o catime de absurd si fantastic pe care scriitorul o dozeaza foarte bine lasand-o sa-si insinueze atat cat trebuie aroma in text, ca un condiment pretios.
Povestirea il obliga la o concentrare a substantei epice, la gasirea episodului relevant.
Il prefer pe autor in ipostaza de fauritor de povestiri pentru ca isi valorifica, mai bine decat in romane, capacitatea de observatie si de sinteza.
Sava, Adrian Costache ne ofera acum o carte de proza scurta.
Dupa romanele din ciclul Trilogia de la Sf.
Din fericire, prins de pasiunea sa pentru pedagogie si de munca la manuale si dictionare de specialitate, din care a publicat o multime, profesorul nu s-a ignorat ca prozator.
Autorul Daca mai exista o revista de cultura, singura dupa stiinta mea care are o rubrica permanenta de articole despre educatia scolara si invatamant, Luceafarul de dimineata, lucrul acesta se datoreaza tenacitatii si competentei autorului acestei rubrici: profesorul Adrian Costache. autorului ca o forma de terapie prin scris.
Povestiri de sertar - Adrian Costache Am subintitulat volumul Povestiri de sertar, poate fiindca el nu se adreseaza doar cititorului de azi, al carui gust literar e atat de variat si care poate spune: &bdquo
Acesta nu e genul meu de literatura“, ci si...
Breadly, iubitul meu