Ştirile pe care le urmărim în presă şi la televizor sunt, în cea mai mare parte, negative: abundă în informaţii despre tot felul de crize, în imagini violente şi în previziuni despre catastrofe care se vor abate asupra noastră.
Cartea este, deopotrivă, un manual de meditaţie şi un studiu documentat care aduce dovezi solide despre efectele benefice ale practicilor de meditaţie tibetane.. În loc să le respingem sau să capitulăm în faţa lor, putem să ne împrietenim cu ele, să ne croim printre ele un drum care ne va conduce la experienţa autentică a întâlnirii cu înţelepciunea noastră lăuntrică, dar şi cu încrederea, cu perspectiva limpede şi cu bucuria care se află în interiorul fiecăruia dintre noi.
Yongey Mingyur Rinpoche, unul dintre cei mai respectaţi maeştri de meditaţie tibetani ai generaţiei tinere, şi Eric Swanson ne oferă o călăuză spre eliberare, îmbinând sfaturi despre punerea în practică a tehnicilor tradiţionale de meditaţie budistă cu date ştiinţifice şi cu dovezi adunate de specialişti din cele mai variate domenii ale ştiinţei moderne, de la medici la psihologi şi neurologi.
Putem privi în faţă emoţiile tulburătoare şi celelalte probleme cu care ne confruntăm în viaţă, considerându-le trepte pe care le urcăm pentru a ne găsi libertatea.
Ambele abordări creează, însă, şi mai multe complicaţii şi probleme în vieţile noastre.
Budismul oferă o a treia opţiune. În general, reacţionăm în două feluri în faţa acestei nelinişti profunde: fie încercăm să scăpăm cumva de ea, fie cedăm sub presiunea sa.
Dar anxietatea pe care o simţim astăzi cu toţii nu este ceva nou: ea face parte din viaţa oamenilor de multă vreme. Ştirile pe care le urmărim în presă şi la televizor sunt, în cea mai mare parte, negative: abundă în informaţii despre tot felul de crize, în imagini violente şi în previziuni despre catastrofe care se vor abate asupra noastră