Produs certificat BIO.
Ele sunt oferite pentru a indruma consumatorul, nu substituie sfatul medicului si/sau al altui specialist,nu inlocuiesc tratamentele si medicamentele prescrise de personalul medical autorizat..
Informatiile prezentate pe acest site au scop educativ si nu trebuie folosite pentru a preveni, diagnostica, trata sau vindeca vreo boala. - Bulgurul este si o buna sursa de magneziu (un mineral esential pentru o buna functionare a creierului si nervilor), asigurand un aport de 1,11 mg (55,5 % din necesarul zilnic)/ 200 gr. in 200 gr de Bulgur vei gasi 8-10% din necesarul zilnic de tiamina, niacina, acid folic si vitamina B6.
Daca nu le ai in cantitate suficienta, nivelul de hemocisteina poate creste si astfel creste si riscul aparitiei bolilor cardiovasculare.
De exemplu, vitamina B6 si acidul folic (vitamina B9) indeparteaza un aminoacid, numit hemocisteina, din fluxul sangvin. - Vitaminele din grupul B activeaza enzime care au diferite roluri, inclusiv metabolizarea alimentelor in energie.
O portie de 200 gr de Bulgur are 1,75 mg de fier.
Femeile au nevoie de 18 mg de fier pe zi, iar barbatii doar de 8 mg.
Fierul este cunoscut pentru transportul oxigenului in sange si este o componenta esentiala a enzimelor si proteinelor, ajutand la formarea colagenului care sustine pielea, muschii si sistemul imunitar. - Corpul retine majoritatea resurselor de fier, dar tot ai nevoie de ceva rezerve pentru a-l inlocui pe cel pierdut. - Contine cateva fibre solubile, iar in procent de 90% se gasesc fibre insolubile, acestea fiind cele care ajuta alimentele sa treaca prin tractul digestiv si previn constipatia. 200 gr de Bulgur este echivalentul a 33,80 gr de carbohidrati, iar doza zilnica recomandata este de 130 gr.
Beneficii pentru sanatate - Este o sursa bogata de carbohidrati, care iti ofera energie.
Apoi, rastoarna-l pe un platou si lasa-l sa se raceasca putin.
O alta varianta ar fi sa-l pui intr-o oala cu apa si, dupa ce a clocotit, lasa-l sa fiarba 10 minute.
Se poate inmuia si in supa, suc de rosii sau alte lichide, in functie de reteta pentru care se pregateste.
Mod de preparare Se lasa la inmuiat in apa minim o ora si jumatate, iar apoi este gata pentru consum.
Are un continut de fibre, proteine si vitamine mai mare decat orezul si are un indice glicemic scazut.
De asemenea, este folosit in tabbouleh (salata arabeasca cu patrunjel, rosii, ceapa, rodii, Bulgur si suc de lamaie), dar se poate folosi si in loc de orez in pilafuri, ardei umplut, sarmalute, burgeri fara carne sau supe.
Este un ingredient care se gateste similar cu orezul sau cuscusul.
Bulgurul este un amestec de diferite tipuri de boabe de grau macinate mare si este folosit ca atare sau in diferite retete.
Produs certificat BIO