Cumpara de la carturesti.ro

Buna si reaua-credinta in negocierea si executarea contractelor de drept comun | Marius Floare - Universul Juridic


Buna si reaua-credinta in negocierea si executarea contractelor de drept comun | Marius Floare
47 Lei

Disponibil

(01-10-2024)
Cumpara de la carturesti.ro

Produs vandut de carturesti.ro

(0)

Review(s)

Verifica toate preturile pentru acest produs : click aici


Distribuie pe :


Descriere :

Cumpara buna si reaua-credinta universul juridic de calitate.
Pe yeo poti sa gasesti cel mai bun pret pentru buna si reaua-credinta universul juridic

Popularitatea si expresivitatea conceptelor de buna-credinta si de rea-credinta se datoreaza faptului ca acestea au semnificatii proprii si in vorbirea comuna, diferite de multe ori de semnificatia lor juridica mai precisa, tragandu-si seva din notiuni religioase si morale, ale caror origini se pierd in negura istoriei.
Lucrarea Buna si reaua-credinta in negocierea si executarea contractelor de drept comun se adreseaza atat teoreticienilor, cat si practicienilor (judecatori, avocati, consilieri juridici) care doresc sa aiba o viziune larga, integrata in istorie, in dreptul comparat si in noile evolutii ale doctrinei universale, asupra acestor doua concepte, care pastreaza inca o aura mistica in vorbirea comuna si, uneori, in practica judiciara..
Pentru studierea conceptelor de Buna si rea-credinta in domeniul contractual, au fost alese cele doua etape contractuale in contextul carora aceste notiuni au fost cel mai des vehiculate: etapa precontractuala a negocierii contractelor si etapa executarii contractelor, fiind lasate in afara prezentei lucrari faza incheierii acordului de vointa prin emiterea si acceptarea ofertei de a contracta si faza postcontractuala, acestea din urma meritand o abordare distincta.
In abordarea acestei teme a aparut si o necesitate de natura stiintifica ce decurge atat din raritatea monografiilor din Romania care trateaza problema bunei sau relei-credinte in materie contractuala, singura monografie romaneasca de referinta privind buna-credinta datand din 1981, cat si din raritatea monografiilor straine privind reaua-credinta in materie contractuala, sfera de cuprindere a celor existente fiind mai larga decat cea a relatiilor dintre parti privind negocierea si executarea contractelor.
Buna-credinta a fost apreciata fie ca un concept multiform, putandu-se manifesta in toate domeniile dreptului si in toate fazele contractului (\'buna-credinta aligator&\'), fie ca un concept uniform, dar cu multiple fatete, care se poate adapta diverselor ramuri ale dreptului, o notiune \'proteiforma&\' cu proprietati mimetice (\'buna-credinta cameleon&\').
Cand cineva vorbeste de buna-credinta in contracte, inevitabil va ajunge sa se aplece asupra manifestarilor relei-credinte, intrucat raporturile juridice cu final fericit nu fac istorie, doar in situatiile in care exista divergente fiind chemat dreptul sa intervina.
Orice persoana fara studii juridice careia i se prezinta aceste concepte va avea propria intelegere asupra lor, de multe ori vazandu-le interdependente, dar cu o coloratura subiectiva puternica, tenta care, in intelesul juridic, s-a estompat de-a lungul timpului.
Popularitatea si expresivitatea conceptelor de buna-credinta si de rea-credinta se datoreaza faptului ca acestea au semnificatii proprii si in vorbirea comuna, diferite de multe ori de semnificatia lor juridica mai precisa, tragandu-si seva din notiuni religioase si morale, ale caror origini se pierd in negura istoriei


Uneori, aceste descrieri pot contine inadvertente. De asemenea, imaginea este informativa si poate contine accesorii neincluse in pachetele standard.
logo

  • Produsele tale vor fi disponibile pentru toti clientii nostri, in fiecare zi, pe yeo.ro
  • Vor fi promovate pe retele de socializare si bloguri
  • De asemenea, vom crea continut video pentru 20 de produse