Edith Stein, în ultima perioadă a vieții sale a dedicat diferite articole și studii operei și vieții Sfintei Tereza de Avila.
Asupra acestor teme continuă argumentarea autoarei care, peronal, se simte chemată să intre mai adânc în misterul lui Dumnezeu..
Teologia simbolică are așadar diferite grade de dezvăluire, dar și de ocultare a misterului divin.
Dumnezeu poate fi cunoscut pe căi naturale, dar și prin credință și prin calea supranaturală datorită revelației.
Edith Stein aici desfășoară tema teologiei simbolice: numele simbolurilor, imaginile lor, legăturile care se instalează între cel care vorbește și cel care vorbește și cel care primește o revelație prin limbajul simbolic. În acesteseu despre Teologia lui Dionisie Areopagitul autoarea ne explică ordinea ființelor și cunoașterea lor în sistemul areopagitic.
Husserl.
Autoarea scrie și un comentariu asupra teologiei Areopagitice pornind din cunoștințelor sale excelente despre persoana umană și de fenomenologie a școlii filozofice începute de E. Înainte de a scrie ultima sa carte dedicată Sfântului Ioan al Crucii, în 1941 citește Dionisie Areopagitul și pregătește o traducere integrală în limba germană a operelor acestui mare mistic creștin.
Edith Stein, în ultima perioadă a vieții sale a dedicat diferite articole și studii operei și vieții Sfintei Tereza de Avila