Deși se află în sudul Etiopiei, țară creditată cu descoperirea potențialului boabelor de cafea, primele plantații de Cafea apar în Kenya abia la sfârșitul secolului al XIX-lea sub influența coloniștilor francezi care aclimatizează plante aduse din insulele Reunion și obțin rezultate fabuloase.
Grad prăjire: city roast (2/5)Altitudine 1700-1800 mRegiune-Africa de nord-estProcesare: washed and sun dried.
Kenya AA reprezintă gradația cea mai înaltă și asigură un corp abundent înrâurit cu aromă proaspăt-florală punctată de note înalte de fructe de pădure și bergamotă.
Sistemul de dezvoltare al acestei industrii prezintă in Kenya o particularitate rar întâlnită: peste 70% din producția de Cafea este asigurată de 150.000 de ferme mici și mijlocii grupate în cooperative care asigură 6 milioane de locuri de muncă. Ținuturile kenyene muntoase, preponderent vulcanice, prezintă atât altitudinile necesare, cât și un grad ridicat de aciditate a solului, elemente care constituie fundamente ale caracterului inegalabil al cafelei cultivate în regiune.
Deși se află în sudul Etiopiei, țară creditată cu descoperirea potențialului boabelor de cafea, primele plantații de Cafea apar în Kenya abia la sfârșitul secolului al XIX-lea sub influența coloniștilor francezi care aclimatizează plante aduse din insulele Reunion și obțin rezultate fabuloase